Weerbericht:
Regenachtig, overdag geleidelijk droger. Maandag enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer » Regenachtig, overdag geleidelijk droger. Maandag enkele (winterse) buien

Laast gewijzigd: 11 april 2021, 06:00 uur
Weerbericht:
Het is vannacht bewolkt en op veel plaatsen regent het. Met name in het noorden en later ook het midden kan er hier en daar natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur komt uit tussen lokaal 1°C in het noorden tot 5°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noord tot noordoostelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 7 Bft.

De ochtend begint met bewolking en op veel plaatsen regent het dan nog. In de Limburgse heuvels valt er mogelijk enige tijd natte sneeuw. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog en is de zon in de westelijke helft van het land af en toe te zien. De middagtemperatuur bedraagt ongeveer 6°C. De noord- tot noordwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig tot hard.

In de nacht naar maandag komen er brede opklaringen en is het aanvankelijk vrijwel overal droog. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en drijven er in het westen enkele winterse buien vanaf zee binnen. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, aan zee rond 4°C. De wind wordt westelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Maandag overdag is er af en toe zon en breiden de buien boven het westen zich landinwaarts uit. Soms hebben de buien een winters karakter en ook neemt de kans op een klap onweer toe. De middagtemperatuur komt uit rond 8°C, tijdens buien kan de temperatuur plaatselijk dalen naar enkele graden boven nul. De wind wordt west tot noordwest en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Weersverwachting:
  Ma Di Wo Do Vr Za
- Zonneschijn (%) 40 60 50 40 50 50
- Neerslagkans (%) 30 10 20 20 10 10
- Neerslaghoeveelheid (mm) 1 0/1 0/1 0 0 0
- Minimumtemperatuur (°C) -1/0 -2/-1 -2/-1 -1/0 0/2 0/2
- Middagtemperatuur (°C) 8/9 8/9 8/9 8/9 10/12 11/13
- Windrichting NW NW N NO NO NO
- Windkracht (bft) 3 3 3 3 3 3
(Bron: KNMI)

Cookie-instellingen beheren