Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Nieuwsdossiers

Onze nieuwsdossiers geven u een overzicht van artikelen die gerelateerd zijn aan een bepaald onderwerp waarover wij veelvuldig bericht(t)en.


Coronavirus COVID-19
Op 6 maart werd voor het eerst een inwoner van Zeeland gediagnosticeerd met het nieuwe Coronavirus COVID19. Het aantal besmettingen is inmiddels opgelopen en ook zijn diverse personen opgenomen in de ziekenhuizen.
» Open dit dossier  


Dodelijke ongelukken
In dit dossier vindt u informatie over dodelijke ongelukken in de provincie Zeeland en fatale ongelukken waarbij Zeeuwen betrokken waren. 
» Open dit dossier  


Duikongevallen
Met enige regelmaat wordt in onze provincie groot alarm geslagen vanwege een duikongeluk. Vaak gaat het om de vermeende vermissing van een duiker, maar helaas gaat het soms ook om ernstige incidenten. 
» Open dit dossier


Explosie Ritthem (23-09-2011)
In dit dossier vindt u artikelen terug over de grote explosie op het strand bij Ritthem op 23 september 2011. De ontploffing ging destijds gepaard met een zeer luide knal en zorgde voor veel onrust. Begin oktober 2011 werden drie arrestaties verricht in verband met de explosie.
» Open dit dossier


Explosievenopruiming
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is verantwoordelijk voor de opsporing, identificatie en ruiming van conventionele en geïmproviseerde explosieven, zowel op het land als op het water. Ook in Zeeland moet deze dienst regelmatig in actie komen. 
» Open dit dossier  


Familiedrama's
Elk jaar vinden in Nederland mensen de dood bij zogeheten familiedrama's. Een gezinslid, meestal de vader, vermoord één of meerdere familieleden. Elk jaar vinden er meerdere van zulke drama's plaats. In Zeeland gebeurde het de afgelopen jaren ook drie keer.
» Open dit dossier


Fatale branden
Per jaar vallen in Nederland zo'n 40 doden als gevolg van brand. Dat betekent dat er ook met enige regelmaat in Zeeland een dode te betreuren zou moeten zijn. Helaas is dat ook het geval. Uiterst dieptepunt is de dood van vier Chinese meisjes op kerstavond 2007 in Arnemuiden. Bij een grote uitslaande brand komen dan de zusjes Paulien, Melissa, Michelle en Winnie Lin om het leven.
» Open dit dossier


Moord en doodslag
In dit dossier vindt u artikelen terug over moordzaken in de provincie Zeeland en overlijdens waarbij de politie heeft onderzocht of er sprake was van een misdrijf.
» Open dit dossier


Overvallen in Zeeland
In Zeeland werden in de afgelopen tien jaar 218 overvallen gepleegd. Dat zijn er gemiddeld een kleine 22 per jaar. Op het totaal van overvallen in Nederland is dat nog geen 1 procent. Het aantal overvallen schommelt in Zeeland sterk. Zo waren er in 2000 in totaal 18 overvallen. Het jaar erna was er een flinke uitschieter: 33 overvallen. Hierna nam het aantal echter weer flink af (12 in 2002 en 16 in 2003). 2004 had een piek met 27 overvallen, maar ook hierna daalde het aantal weer. Regionaal zijn er grote verschillen in het percentage 'opgehelderde delicten'. Veel overvallen worden ook nooit opgelost. Zo werd in de periode 2007-2009 in Zeeland gemiddeld 27 procent van de overvallen opgelost. Over de periode 2000-2009 was dat nog 33 procent; een derde van het totaal.
» Open dit dossier


Zedenzaak Westkapelle
In dit dossier vindt u artikelen terug over de rechtzaak tegen een man uit Westkapelle die in de afgelopen jaren jongens zou hebben misbruikt. Het Openbaar Ministerie (OM) liet in februari 2012 weten dat het om een onvangrijke zaak ging met wellicht zelfs wel honderd (minderjarige) slachtoffers.
» Open dit dossier


 

Cookie-instellingen beheren