Weerbericht:
Helder en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

Kabinet: Corona is bezig met comeback

18-09-20 | Kabinet: Corona is bezig met comeback

MIDDELBURG - Het coronavirus is bezig met een comeback en daarom moet bij Nederlanders het gevoel van noodzaak terugkomen om zich te houden aan de coronaregels. Ook moet men weer zoveel mogelijk thuisblijven (werken). Dat hebben minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vanavond gezegd tijdens een persconferentie.

Lees verder (9 reacties) »
Ruim 4.100 coronatests, 48 besmettingen

15-09-20 | Ruim 4.100 coronatests, 48 besmettingen

MIDDELBURG - Ook in Zeeland laten steeds meer mensen zich testen op het coronavirus. In de afgelopen week ging het om 4.166 mensen. In totaal 48 personen bleken daadwerkelijk besmet te zijn. Er werden geen ziekenhuisopnames of overlijdens geregistreerd.

Lees verder (5 reacties) »
Waarschuwing voor nep-sms'jes RIVM

28-08-20 | Waarschuwing voor nep-sms'jes RIVM

MIDDELBURG - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en GGD GHOR Nederland waarschuwen voor phishing sms'jes die momenteel zouden worden rondgestuurd.

Lees verder (0 reacties) »
Weer aanscherpingen door coronavirus

18-08-20 | Weer aanscherpingen door coronavirus

MIDDELBURG - ‘’Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af.’’ Dat zegt de Rijksoverheid over de toename van het aantal coronabesmettingen in ons land. Er zijn vanavond enkele aanscherpingen bekendgemaakt. Zeeland is wel één van de meest coronavrije provincies van Nederland.

Lees verder (17 reacties) »
Noodverordening aangepast vanwege illegale feesten

14-08-20 | Noodverordening aangepast vanwege illegale feesten

MIDDELBURG - Een extra artikel in de nieuwe corona-noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moet ervoor zorgen dat beter opgetreden kan worden tegen illegale feesten.

Lees verder (14 reacties) »
Boulevards voor 3e keer op rij weekend dicht

13-08-20 | Boulevards voor 3e keer op rij weekend dicht

VLISSINGEN - Omdat de weersvooruitzichten voor komend weekend opnieuw goed zijn, zullen voor het derde weekend op rij de Vlissingse boulevards dicht gaan voor gemotoriseerd verkeerd.

Lees verder (6 reacties) »
Boulevards weer dicht vanwege verwachte drukte

05-08-20 | Boulevards weer dicht vanwege verwachte drukte

VLISSINGEN - Vanwege het voorspelde warme weer en de toeristische drukte die daarbij wordt verwacht, gaan de Boulevards in Vlissingen dit weekeinde dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Lees verder (8 reacties) »
Veere sluit opnieuw straten vanwege drukte

04-08-20 | Veere sluit opnieuw straten vanwege drukte

DOMBURG - De gemeente Veere gaat vanaf morgen straten in de kernen Domburg, Veere en Zoutelande afsluiten omdat vanwege het voorspelde mooie weer extra drukte wordt verwacht.

Lees verder (5 reacties) »
37 Nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname

04-08-20 | 37 Nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname

MIDDELBURG - In de afgelopen week zijn 37 nieuwe coronabesmettingen in de provincie vastgesteld. Er is één nieuwe ziekenhuisopname gedaan. Dat blijkt uit de recentste corona-update van het RIVM.

Lees verder (5 reacties) »
Nu ook coronatestlocatie in Vlissingen

03-08-20 | Nu ook coronatestlocatie in Vlissingen

VLISSINGEN - Vanaf vandaag kunnen mensen met coronaklachten zich ook laten testen in Vlissingen. Walchenaren moesten tot nu toe naar Goes voor een coronatest.

Lees verder (8 reacties) »
Code oranje voor verwachte drukte gemeente Veere

28-07-20 | Code oranje voor verwachte drukte gemeente Veere

VEERE - De gemeente Veere verwacht vanaf donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus extra drukte in een aantal kernen en stranden in de gemeente. Daarom is het druktescenario ‘’Oranje’’ geactiveerd.

Lees verder (9 reacties) »
Groep overtreedt corona regels, man slaat beveiliger

26-07-20 | Groep overtreedt corona regels, man slaat beveiliger

RENESSE - Een 21-jarige man uit Oirsbeek is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Rensse. Hij zou een beveiliger hebben geslagen nadat hij met zijn groep uit een café was gezet in verband met het overtreden van de corona regels.

Lees verder (4 reacties) »
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

21-07-20 | Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.

Lees verder (47 reacties) »
Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes

14-07-20 | Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes

GOES - De GGD Zeeland heeft laten weten dat sinds afgelopen vrijdag het aantal positieve Coronatesten weer oploopt. Inmiddels zijn er meer dan 25 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het gaat volgens de GGD Zeeland voornamelijk om jongvolwassenen.

Lees verder (15 reacties) »
Strikte regels voor organiseren evenementen

02-07-20 | Strikte regels voor organiseren evenementen

MIDDELBURG - De nieuwe versoepelingen in Nederland maken het mogelijk dat er per 1 juli evenementen plaats kunnen vinden. Daarbij gelden strikte regels om ervoor te zorgen dat activiteiten veilig zijn voor bezoekers. Dat vraagt van organisatoren extra inspanningen in de voorbereiding. De Zeeuwse burgemeesters hebben met elkaar uniforme criteria bepaald voor de beoordeling van evenementenaanvragen. Het gaat hier om zogenaamde kleinere 0- en A-evenementen zoals kermissen en jaarmarkten. Er volgt vanuit het Rijk nog een toetsingskader voor de grotere B- en C-evenementen. Deze wordt volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) volgende week verwacht.

Lees verder (6 reacties) »