Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal dichte mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

Vanaf 19 mei vermoedelijk reeks versoepelingen

11-05-21 | Vanaf 19 mei vermoedelijk reeks versoepelingen

MIDDELBURG - Als de coronacijfers blijven dalen zijn er vanaf volgende week woensdag 19 mei weer meer mogelijkheden om binnen te sporten en om doorstroomlocaties zoals pretparken en dierentuinen te bezoeken. Ook komt er een flinke verruiming van de openingsmogelijkheden voor horecaterrassen. Vanaf zaterdag 15 mei volgt al een aanpassing van de reisadviezen, zo heeft het demissionaire kabinet zojuist bevestigd tijdens haar 32e coronapersconferentie.

Lees verder (0 reacties) »
Boete voor avondklok na achtervolging in Goes

27-04-21 | Boete voor avondklok na achtervolging in Goes

GOES - De politie heeft maandagavond laat in Goes na een korte achtervolging een jongeman bekeurd voor het overtreden van de avondklok.

Lees verder (8 reacties) »
Avondklok weg, terrassen open en meer versoepelingen

20-04-21 | Avondklok weg, terrassen open en meer versoepelingen

MIDDELBURG - Winkelen zonder vooraf een tijdsblok te reserveren, terrassen onder voorwaarden open en geen avondklok meer: Het kabinet heeft vanavond verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Deze gaan in op woensdag 28 april.

Lees verder (5 reacties) »
Boetes bij avondklokcontrole N256 Zierikzee

17-04-21 | Boetes bij avondklokcontrole N256 Zierikzee

ZIERIKZEE - Bij de Weg naar de Val (N256) bij Zierikzee hebben handhavers vrijdagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld voor het niet naleven van de avondklok.

Lees verder (0 reacties) »
Boetes voor online beledigingen na arrestatie bij demonstratie

16-04-21 | Boetes voor online beledigingen na arrestatie bij demonstratie

MIDDELBURG - Twee personen die naar aanleiding van een aanhouding op 7 maart na een demonstratie in Middelburg agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) online hadden beledigd, hebben een boete gekregen van 500 euro. Een derde persoon moet zich voor de rechter verantwoorden. Mogelijk worden nog meer mensen vervolgd.

Lees verder (12 reacties) »
BSO's weer open, verder geen versoepelingen

13-04-21 | BSO's weer open, verder geen versoepelingen

MIDDELBURG - Vanaf maandag mag de buitenschoolse opvang weer helemaal open. Verdere versoepelingen, zoals die van bijvoorbeeld buitenterrassen in de horeca, zitten er nog niet in. Dat heeft het demissionaire kabinet vanavond bekend gemaakt tijdens de coronapersconferentie.

Lees verder (1 reactie) »
Zes boetes en arrestatie na overtreden avondklok

10-04-21 | Zes boetes en arrestatie na overtreden avondklok

THOLEN - De politie heeft vannacht in een loods aan de Molenvlietsedijk in Tholen een groepje jongeren aangetroffen die de avondklok overtrad. Eén van hen werd aangehouden omdat hij de bevelen van de politie niet opvolgde.

Lees verder (11 reacties) »
Lockdown verlengd, avondklok gaat uur later in

23-03-21 | Lockdown verlengd, avondklok gaat uur later in

MIDDELBURG - Vanaf volgende week woensdag gaat de avondklok niet om 21.00 uur maar om 22.00 uur in. Vooralsnog komen er geen nieuwe versoepelingen. De lockdown blijft nog drie weken extra van kracht. Dat heeft het demissionaire kabinet zojuist bekend gemaakt.

Lees verder (7 reacties) »
Politie beëindigt straatfeest in IJzendijke

19-03-21 | Politie beëindigt straatfeest in IJzendijke

IJZENDIJKE - De Zeeuws-Vlaamse politie heeft vrijdagmiddag een straatfeest in IJzendijke beëindigd. Volgens de politie mocht het feest niet doorgaan omdat er sprake was van groepsvorming.

Lees verder (7 reacties) »
Ruim 50 boetes voor avondklok op Schouwen-Duiveland

17-03-21 | Ruim 50 boetes voor avondklok op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland hebben in februari 53 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Daarnaast werden er zeven waarschuwingen gegeven.

Lees verder (3 reacties) »
Man onder invloed negeert avondklok Oostburg

16-03-21 | Man onder invloed negeert avondklok Oostburg

OOSTBURG - De politie heeft vannacht in Oostburg een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Ook negeerde hij de avondklok.

Lees verder (2 reacties) »
Geen grote versoepelingen, wel 'correcties'

08-03-21 | Geen grote versoepelingen, wel 'correcties'

MIDDELBURG - Winkeliers krijgen iets meer ruimte om klanten toe te laten in hun winkel. Tegelijkertijd komen er versoepelingen voor het sporten buiten en mogen kinderen weer naar zwemles. De lockdown wordt verlengd tot en met 30 maart. De avondklok loopt tot 31 maart 04.30 uur. Dat heeft het demissionaire kabinet vanavond bekendgemaakt tijdens haar coronapersconferentie.

Lees verder (0 reacties) »
Veere verwacht druk weekend en zet coronacoaches in

04-03-21 | Veere verwacht druk weekend en zet coronacoaches in

DOMBURG - De gemeente Veere neemt komend weekend een aantal preventieve maatregelen omdat er vanwege het mooie weer drukte wordt verwacht in Domburg, Zouteland en bij Vrouwenpolder.

Lees verder (3 reacties) »
Rijbewijs ingenomen na avondklokcontrole

01-03-21 | Rijbewijs ingenomen na avondklokcontrole

YERSEKE - De politie heeft in Yerseke het rijbewijs van een automobilist ingenomen na een positieve blaastest. Ook bleek dat de man geen geldige reden had om in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de avondklok buiten te zijn.

Lees verder (3 reacties) »
Tien jongeren bekeurd bij feest in Nieuwland

28-02-21 | Tien jongeren bekeurd bij feest in Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een groepje feestende jongeren is gisteravond in Nieuw- en Sint Joosland door de politie bekeurd. Ook werd het feest beëindigd.

Lees verder (9 reacties) »
Cookie-instellingen beheren