Weerbericht:
Bewolkt en in het (noord)westen een bui. Morgen af en toe zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

Vanaf 25 september niet verplicht 1,5 meter afstand meer

14-09-21 | Vanaf 25 september niet verplicht 1,5 meter afstand meer

MIDDELBURG - Vanaf zaterdag 25 september wordt de anderhalve meter afstand als verplichting opgeheven. Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte zojuist bekendgemaakt.

Lees verder (24 reacties) »
Tent vaccinatielocatie Middelburg vernield, verdachte aangehouden

09-08-21 | Tent vaccinatielocatie Middelburg vernield, verdachte aangehouden

MIDDELBURG - De politie heeft maandagochtend een 61-jarige man aangehouden die een tent van de vaccinatielocatie in Middelburg probeerde te vernielen. Door zijn actie is er veel schade ontstaan.

Lees verder/Bekijk video (11 reacties) »
Politie deelt officiële waarschuwing uit aan jongeren voor overtredingen

13-07-21 | Politie deelt officiële waarschuwing uit aan jongeren voor overtredingen

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag bij Terneuzen een groep jongeren gewaarschuwd voor onder meer het overtreden van de coronaregels, het veroorzaken van overlast en het in bezit hebben van alcohol. Volgens de politie volgt er bij een nieuwe overtreding straf.

Lees verder (11 reacties) »
Voorzitter VRZ: ‘Zware boodschap van kabinet’

09-07-21 | Voorzitter VRZ: ‘Zware boodschap van kabinet’

MIDDELBURG - Erik van Merrienboer, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zag het naar eigen zeggen de laatste dagen al aankomen maar noemt het weer verder aanscherpen van de coronamaatregelen wel een zware boodschap. “Zeker voor ondernemers in de horeca, evenementen en culturele sector en voor onze jeugd”, aldus Van Merrienboer

Lees verder (5 reacties) »
Extra maatregelen horeca en events

09-07-21 | Extra maatregelen horeca en events

MIDDELBURG - Door het weer oplopende aantal coronabesmettingen draait het kabinet enkele eerder ingestelde versoepelingen terug. Het gaat om regels voor de horeca en op locaties waar Testen voor Toegang wordt gebruikt.

Lees verder (1 reactie) »
Insluiper Oostburg wilde naar Spanje 'vluchten'

26-06-21 | Insluiper Oostburg wilde naar Spanje 'vluchten'

OOSTBURG - Na een melding van een insluiping heeft de politie vanochtend in Oostburg een jongeman aangetroffen die vanwege het coronavirus wilde 'vluchten' naar Spanje.

Lees verder (3 reacties) »
Nieuwe versoepelingen: alles mag weer op 1,5 meter afstand

18-06-21 | Nieuwe versoepelingen: alles mag weer op 1,5 meter afstand

MIDDELBURG - Zoals verwacht worden de eerstvolgende versoepelingen van de coronamaatregelen vervroegd naar 26 juni. De grootste versoepeling is dat de mondkapjesplicht gedeeltelijk verdwijnt. Ook is alles weer toegestaan mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Lees verder (13 reacties) »
Zeeland in corona-risiconiveau 'ernstig'

08-06-21 | Zeeland in corona-risiconiveau 'ernstig'

MIDDELBURG - Zeeland is, net als diverse andere regio's in het coronadashboard van de Rijksoverheid een stap omlaag gegaan in het risiconiveau rond het coronavirus. Voor de provincie geldt nu het risiconiveau 'ernstig'.

Lees verder (8 reacties) »
Ook in Middelburg demonstratie tegen vaccinaties en maatregelen

06-06-21 | Ook in Middelburg demonstratie tegen vaccinaties en maatregelen

MIDDELBURG - Een groep demonstranten is zondagmiddag bij elkaar gekomen voor een tocht door Middelburg. Net als op zaterdag in Goes demonstreert de menigte tegen de vaccinaties en maatregelen.

Lees verder/Bekijk video (29 reacties) »
Demonstratie tegen coronaregels in Goes

05-06-21 | Demonstratie tegen coronaregels in Goes

GOES - Een groep van ruim 100 mensen heeft zaterdagmiddag in Goes tegen de coronamaatregelen gedemonstreerd. De groep liep een ronde door de stad om bij het stadskantoor terug te keren. De politie was aanwezig maar hoefde niet in te grijpen.

Lees verder/Bekijk video (14 reacties) »
Einde van lockdown in zicht, veel versoepelingen

28-05-21 | Einde van lockdown in zicht, veel versoepelingen

MIDDELBURG - Cafés en restaurants mogen op zaterdag 5 juni weer open. Ook gaan musea weer open en komen er ruimere mogelijkheden om te sporten. Dat heeft het demissionaire kabinet zojuist bekendgemaakt tijdens een vervroegde coronapersconferentie. Vervroegd want stap drie van het openingsplan gaat nu dus eerder in dan de eerder verwachtte woensdag 9 juni. Ook de stappen vier en vijf zullen naar verwachting vervroegd worden uitgevoerd en wel op 30 juni, zo meldt RTL Nieuws.

Lees verder (0 reacties) »
COVID-sterren op bunkers: 'Diep triest'

24-05-21 | COVID-sterren op bunkers: 'Diep triest'

KOUDEKERKE - 'Diep triest' noemt de politie het: het aanbrengen van 'COVID-sterren' op vier bunkers nabij de Duinweg in Koudekerke. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Lees verder (12 reacties) »
Coronaversoepelingen per woensdag definitief

17-05-21 | Coronaversoepelingen per woensdag definitief

MIDDELBURG - Stap twee van het heropeningsplan van het demissionaire kabinet wordt definitief woensdag uitgevoerd. Dat heeft minister Hugo de Jonge vanmiddag gezegd tijdens een persmoment. Voorzichtigheid blijft geboden maar de versoepeling in de coronamaatregelen is wel verantwoord, zo zei de minister.

Lees verder (6 reacties) »
Vanaf 19 mei vermoedelijk reeks versoepelingen

11-05-21 | Vanaf 19 mei vermoedelijk reeks versoepelingen

MIDDELBURG - Als de coronacijfers blijven dalen zijn er vanaf volgende week woensdag 19 mei weer meer mogelijkheden om binnen te sporten en om doorstroomlocaties zoals pretparken en dierentuinen te bezoeken. Ook komt er een flinke verruiming van de openingsmogelijkheden voor horecaterrassen. Vanaf zaterdag 15 mei volgt al een aanpassing van de reisadviezen, zo heeft het demissionaire kabinet zojuist bevestigd tijdens haar 32e coronapersconferentie.

Lees verder (0 reacties) »
Boete voor avondklok na achtervolging in Goes

27-04-21 | Boete voor avondklok na achtervolging in Goes

GOES - De politie heeft maandagavond laat in Goes na een korte achtervolging een jongeman bekeurd voor het overtreden van de avondklok.

Lees verder (8 reacties) »
Cookie-instellingen beheren