Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, vanaf vrijdagochtend van het zuiden uit droog
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 71 km

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

Zaak Hitlergroet in Goes geseponeerd

30-11-20 | Zaak Hitlergroet in Goes geseponeerd

GOES - De zaak tegen een 43-jarige man uit Middelburg die volgens agenten bij een coronaprotest in Goes de Hitlergroet bracht is geseponeerd. Volgens de politie was er gebrek aan bewijs.

Lees verder (0 reacties) »
Nieuwe teststraat vervangt coronatest-locatie Terneuzen

27-11-20 | Nieuwe teststraat vervangt coronatest-locatie Terneuzen

TERNEUZEN - Om te zorgen voor een hogere doorstroom worden coronatests vanaf komende week in Terneuzen niet meer afgenomen bij de testlocatie bij het ZorgSaam-ziekenhuis maar bij een nieuwe teststraat op industrieterrein Handelspoort.

Lees verder (4 reacties) »
Drie nieuwe sterfgevallen, drie ziekenhuisopnames

24-11-20 | Drie nieuwe sterfgevallen, drie ziekenhuisopnames

MIDDELBURG - Het RIVM heeft vandaag drie nieuwe Zeeuwse overlijdens en drie ziekenhuisopnames gemeld in relatie tot het coronavirus. Er werden ook 40 positieve coronatests gemeld.

Lees verder (0 reacties) »
Celstraf voor man die expres hoestte bij handhaver

24-11-20 | Celstraf voor man die expres hoestte bij handhaver

SCHARENDIJKE - Een 31-jarige Duitser heeft een celstraf gekregen omdat hij vorige week op de Brouwersdam bij een controle een handhaver in het gezicht hoestte nadat hij even daarvoor had gezegd mogelijk besmet te zijn met het coronavirus.

Lees verder (6 reacties) »
Veel nieuwe besmettingen, opnames en 3 sterfgevallen

19-11-20 | Veel nieuwe besmettingen, opnames en 3 sterfgevallen

MIDDELBURG - Het coronavirus heeft opnieuw van meerdere Zeeuwen het leven geëist. Het RIVM meldt voor Zeeland ook een nieuw dagrecord in het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen. Ook het aantal ziekenhuisopnames is enorm gestegen.

Lees verder (8 reacties) »
Kabinet draait deel coronamaatregelen terug

17-11-20 | Kabinet draait deel coronamaatregelen terug

MIDDELBURG - De extra coronamaatregelen die twee weken geleden werden ingesteld, worden opgeheven. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt in een persconferentie. Concreet betekent het dat de groepsgrootte weer wordt uitgebreid en openbare locaties als musea, bibliotheken en pretparken weer open kunnen. De horeca blijft voorlopig nog wel dicht.

Lees verder (4 reacties) »
Zeven nieuwe overlijdens, zeven nieuwe opnames

17-11-20 | Zeven nieuwe overlijdens, zeven nieuwe opnames

MIDDELBURG - Een flink aantal nieuwe Zeeuwse ziekenhuisopnames en sterfgevallen gerelateerd aan het coronavirus vandaag. Zowel het aantal opnames als overlijdens nam met 7 toe, zo blijkt uit cijfers van het RIVM.

Lees verder (2 reacties) »
Oproep: 'Ga gewoon naar huisarts en medisch specialist'

13-11-20 | Oproep: 'Ga gewoon naar huisarts en medisch specialist'

MIDDELBURG - ‘Wacht niet met bellen naar je huisarts en zeg een afspraak met een medisch specialist niet af’. Dit is de boodschap die huisartsen en ziekenhuizen in Zeeland vanaf vandaag gezamenlijk extra uitdragen. Ze willen daarmee voorkomen dat patiënten niet meer naar het spreekuur komen terwijl ze wel (ernstige) gezondheidsklachten hebben.

Lees verder (9 reacties) »
Minimaal 100 euro boete bij overtreden vuurwerkverbod

13-11-20 | Minimaal 100 euro boete bij overtreden vuurwerkverbod

MIDDELBURG - De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt vanwege het coronavirus de komende jaarwisseling eenmalig verboden. De bedoeling is dat overtreders een boete krijgen van meer dan 100 euro zodat zij ook een notering in hun strafblad krijgen, zo is vandaag bekend geworden.

Lees verder (22 reacties) »
Vijf nieuwe ziekenhuisopnames, twee overlijdens

13-11-20 | Vijf nieuwe ziekenhuisopnames, twee overlijdens

MIDDELBURG - Na een daling van het aantal Zeeuwse coronabesmettingen zijn gisteren en vandaag weer meer positieve coronatests gemeld. Vandaag meldt het RIVM ook weer vijf nieuwe ziekenhuisopnames en twee overlijdens. Landelijk neemt het aantal coronabesmettingen ook weer toe.

Lees verder (6 reacties) »
Zeeuwse besmettingen met 12,5 procent gedaald

10-11-20 | Zeeuwse besmettingen met 12,5 procent gedaald

MIDDELBURG - Het aantal bij het RIVM gemelde coronabesmettingen in onze provincie is afgelopen week met zo'n 12,5 procent gedaald. Volgens de organisatie is in alle veiligheidsregio's een daling van het aantal positieve coronatests te zien.

Lees verder (8 reacties) »
School speciaal onderwijs week dicht vanwege corona

08-11-20 | School speciaal onderwijs week dicht vanwege corona

GOES - Bij De Sprienke, een school voor speciaal onderwijs in Goes, gaan de deuren komende week niet open. De school blijft dicht vanwege coronabesmettingen.

Lees verder (1 reactie) »
Zeeland naar 'ernstig' op coronadashboard

05-11-20 | Zeeland naar 'ernstig' op coronadashboard

MIDDELBURG - De situatie rond het coronavirus is sinds vandaag in onze provincie ‘ernstig’ volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid. Afgelopen week kwamen er in Zeeland bijna net zoveel ‘positieve’ tests bij als in de gehele eerste golf.

Lees verder (5 reacties) »
Lonink: 'Geen ruimte voor lokale versoepeling'

04-11-20 | Lonink: 'Geen ruimte voor lokale versoepeling'

MIDDELBURG - Er is in onze provincie geen ruimte voor lokale versoepeling van de coronamaatregelen. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland in een reactie op de nieuwe, strengere coronamaatregelen die gisteren werden afgekondigd tijdens een persconferentie van het kabinet.

Lees verder (6 reacties) »
Corona: Verschillende openbare locaties moeten dicht

03-11-20 | Corona: Verschillende openbare locaties moeten dicht

MIDDELBURG - Er komt vooralsnog geen algehele lockdown maar wel worden verschillende nieuwe maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Verschillende openbare locaties moeten dicht. Ook worden groepslessen in sportscholen verboden. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt.

Lees verder (3 reacties) »