Weerbericht:
Overdag perioden met zon. Zaterdag eerst mist, later geregeld zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

'Terrassen zouden open kunnen maar wij volgen Rijk'

25-02-21 | 'Terrassen zouden open kunnen maar wij volgen Rijk'

MIDDELBURG - De horecasector heeft vorig jaar bewezen uiterst verantwoord met de coronasituatie om te gaan en daarom denken de Zeeuwse burgemeesters dat terrassen veilig open kunnen. Ze gaan dat na een gezamenlijk overleg vandaag aangeven bij het Rijk. Houdt de Rijksoverheid echter voet bij stuk, dan zal echter ook in Zeeland handhavend worden opgetreden als ondernemers toch besluiten hun zaak te openen.

Lees verder (0 reacties) »
Verruiming maatregelen: 'We doen iets heel spannends'

23-02-21 | Verruiming maatregelen: 'We doen iets heel spannends'

MIDDELBURG - De meeste contactberoepen mogen binnenkort weer worden uitgevoerd, middelbare scholen en MBO's mogen gedeeltelijk weer open en winkelen op afspraak wordt binnenkort mogelijk. Wel blijven de lockdown en de avondklok voorlopig nog van kracht. Dat is vanavond bekend gemaakt op de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge.

Lees verder (1 reactie) »
Politie stopt illegaal carnavalsfeest Kloosterzande

14-02-21 | Politie stopt illegaal carnavalsfeest Kloosterzande

KLOOSTERZANDE - De politie heeft zondagmiddag in een café in Kloosterzande bijna honderd feestende mensen aangetroffen. De aanwezigen vierden in de Zeeuws-Vlaamse zaak een illegaal carnavalsfeest.

Lees verder (31 reacties) »
Politie ontdekt en beëindigt feest in bunker

14-02-21 | Politie ontdekt en beëindigt feest in bunker

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagavond laat een feest in een bunker aan de Oostelijke Bermweg in Vlissingen ontdekt en beëindigd. Er werden twee personen aangehouden en 84 anderen kregen een bekeuring.

Lees verder (18 reacties) »
Politiehond Rex ingezet voor zoektocht Terneuzen

13-02-21 | Politiehond Rex ingezet voor zoektocht Terneuzen

TERNEUZEN - De politie heeft vannacht in Terneuzen gezocht naar twee personen die een bekeuring voor de avondklok wilden ontlopen.

Lees verder (7 reacties) »
Meer dan 15.000 Zeeuwen hadden al corona

11-02-21 | Meer dan 15.000 Zeeuwen hadden al corona

MIDDELBURG - Het totaal aantal Zeeuwen bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld is gisteren de 15.000 gepasseerd. Landelijk is nu bij ruim een miljoen Nederlanders het virus vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Lees verder (2 reacties) »
Kabinet: Avondklok wordt definitief verlengd

08-02-21 | Kabinet: Avondklok wordt definitief verlengd

MIDDELBURG - De avondklok wordt definitief verlengd. In principe tot en met 3 maart 04.30 uur maar het is mogelijk dat deze maatregel al eerder wordt opgeheven. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt tijdens een persmoment.

Lees verder (6 reacties) »
Test- en vaccinatielocaties gesloten door sneeuwval

06-02-21 | Test- en vaccinatielocaties gesloten door sneeuwval

MIDDELBURG - De Zeeuwse test- en vaccinatielocaties van de GGD gaan zondag uit voorzorg dicht in verband met de door het KNMI afgegeven code rood. De GGD roept mensen die een afspraak hebben op om niet naar de locatie te komen.
 

Lees verder (1 reactie) »
Rijksoverheid: ‘Alleen sneeuwballengevecht met eigen huishouden’

06-02-21 | Rijksoverheid: ‘Alleen sneeuwballengevecht met eigen huishouden’

MIDDELBURG - Er is winters weer op komst en dat betekent sneeuwpret. Alleen zal dat er vanwege het coronavirus anders uit zien. De Rijksoverheid heeft op haar website de belangrijkste regels op een rij gezet, zo mag je niet zomaar met sneeuwballen met anderen gooien vanwege de groepsgrootte.

Lees verder (28 reacties) »
Recherche doet onderzoek naar onrust avondklok

04-02-21 | Recherche doet onderzoek naar onrust avondklok

MIDDELBURG- De recherche in de eenheid Zeeland-West-Brabant is bezig met een uitgebreid onderzoek na de onrust die uitbrak na het invoeren van de avondklok.

Lees verder (0 reacties) »
Lockdown verlengd tot 2 maart, wel aanpassingen

02-02-21 | Lockdown verlengd tot 2 maart, wel aanpassingen

MIDDELBURG - Winkels, horecazaken en gelegenheden als bioscopen en theaters blijven nog tot 2 maart dicht. Wel komt er meer ruimte om het afhalen van bestellingen mogelijk te maken. Dat heeft het demissionaire kabinet zojuist bekendgemaakt tijdens haar corona-persconferentie. Zoals reeds eerder bekendgemaakt gaan de basisscholen en kinderopvangcentra volgende week weer open.

Lees verder (6 reacties) »
Negen bekeuringen voor overtreden avondklok

02-02-21 | Negen bekeuringen voor overtreden avondklok

TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie maandagavond en vannacht in totaal negen personen beboet voor het overtreden van de avondklok.

Lees verder (10 reacties) »
Overtreder avondklok rijdt in auto vol met drugs

30-01-21 | Overtreder avondklok rijdt in auto vol met drugs

NIEUWDORP - Politiemensen hebben vrijdagavond omstreeks 21.30 uur op de Coudorp in Nieuwdorp een 28-jarige man uit die plaats aangehouden. De man probeerde bij een controle vanwege de avondklok langs de politiemensen heen te rijden, wat mislukte. Hij bleek bovendien geen gordel te dragen én een hoeveelheid drugs bij zich te hebben.

Lees verder (4 reacties) »
Politie beëindigt illegaal feest in Terneuzen

30-01-21 | Politie beëindigt illegaal feest in Terneuzen

TERNEUZEN - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht in een bedrijfspand in Terneuzen een illegaal feest beëindigd en de feestgangers beboet. Ook hielden ze één van de feestgangers aan op verdenking van overtreding van de avondklok en wederspannigheid.

Lees verder (8 reacties) »
Zeventien aanhoudingen in Zeeland sinds invoering avondklok

29-01-21 | Zeventien aanhoudingen in Zeeland sinds invoering avondklok

MIDDELBURG - De politie heeft sinds de avondklok van kracht is in Zeeland 17 mensen aangehouden. De verdachten werden opgepakt voor bijvoorbeeld opruiing, geweldpleging en belediging.

Lees verder (0 reacties) »
Cookie-instellingen beheren