Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in de loop van de middag droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

Rijksoverheid: ‘Alleen sneeuwballengevecht met eigen huishouden’

06-02-21 | Rijksoverheid: ‘Alleen sneeuwballengevecht met eigen huishouden’

MIDDELBURG - Er is winters weer op komst en dat betekent sneeuwpret. Alleen zal dat er vanwege het coronavirus anders uit zien. De Rijksoverheid heeft op haar website de belangrijkste regels op een rij gezet, zo mag je niet zomaar met sneeuwballen met anderen gooien vanwege de groepsgrootte.

Lees verder (28 reacties) »
Recherche doet onderzoek naar onrust avondklok

04-02-21 | Recherche doet onderzoek naar onrust avondklok

MIDDELBURG- De recherche in de eenheid Zeeland-West-Brabant is bezig met een uitgebreid onderzoek na de onrust die uitbrak na het invoeren van de avondklok.

Lees verder (0 reacties) »
Lockdown verlengd tot 2 maart, wel aanpassingen

02-02-21 | Lockdown verlengd tot 2 maart, wel aanpassingen

MIDDELBURG - Winkels, horecazaken en gelegenheden als bioscopen en theaters blijven nog tot 2 maart dicht. Wel komt er meer ruimte om het afhalen van bestellingen mogelijk te maken. Dat heeft het demissionaire kabinet zojuist bekendgemaakt tijdens haar corona-persconferentie. Zoals reeds eerder bekendgemaakt gaan de basisscholen en kinderopvangcentra volgende week weer open.

Lees verder (6 reacties) »
Negen bekeuringen voor overtreden avondklok

02-02-21 | Negen bekeuringen voor overtreden avondklok

TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie maandagavond en vannacht in totaal negen personen beboet voor het overtreden van de avondklok.

Lees verder (10 reacties) »
Overtreder avondklok rijdt in auto vol met drugs

30-01-21 | Overtreder avondklok rijdt in auto vol met drugs

NIEUWDORP - Politiemensen hebben vrijdagavond omstreeks 21.30 uur op de Coudorp in Nieuwdorp een 28-jarige man uit die plaats aangehouden. De man probeerde bij een controle vanwege de avondklok langs de politiemensen heen te rijden, wat mislukte. Hij bleek bovendien geen gordel te dragen én een hoeveelheid drugs bij zich te hebben.

Lees verder (4 reacties) »
Politie beëindigt illegaal feest in Terneuzen

30-01-21 | Politie beëindigt illegaal feest in Terneuzen

TERNEUZEN - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht in een bedrijfspand in Terneuzen een illegaal feest beëindigd en de feestgangers beboet. Ook hielden ze één van de feestgangers aan op verdenking van overtreding van de avondklok en wederspannigheid.

Lees verder (8 reacties) »
Zeventien aanhoudingen in Zeeland sinds invoering avondklok

29-01-21 | Zeventien aanhoudingen in Zeeland sinds invoering avondklok

MIDDELBURG - De politie heeft sinds de avondklok van kracht is in Zeeland 17 mensen aangehouden. De verdachten werden opgepakt voor bijvoorbeeld opruiing, geweldpleging en belediging.

Lees verder (0 reacties) »
'Afschuwelijk om onze mooie stad zo te zien veranderen'

27-01-21 | 'Afschuwelijk om onze mooie stad zo te zien veranderen'

MIDDELBURG - “Afschuwelijk om onze mooie stad zo te zien veranderen”. Dat schrijft de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann naar aanleiding van de oproep om gisteren te gaan rellen in de stad. Ondernemers timmerden uit voorzorg ramen dicht en de politie was massaal op de been. Bergmann vaardigde zelfs een noodbevel uit. Het bleef echter rustig in de stad. “Gelukkig werden de signalen niet omgezet in concrete actie”, aldus Bergmann.

Lees verder (15 reacties) »
Goesenaren cel in voor oproep tot rellen

27-01-21 | Goesenaren cel in voor oproep tot rellen

MIDDELBURG - Vier Goesenaren moeten de cel in voor het delen van van een oproep tot rellen dan wel het aanzetten tot het delen van de oproep op social media.

Lees verder (14 reacties) »
Vier arrestaties na melding over groep met jerrycan

27-01-21 | Vier arrestaties na melding over groep met jerrycan

MIDDELBURG - De Walcherse politie heeft vannacht in Vlissingen vier mannen aangehouden nadat melding was gemaakt van een groep jongeren die met een jerrycan over straat liep. De vier hielden zich niet aan de avondklok en werden vanwege uiteenlopende feiten gearresteerd, zo meldt de politie.

Lees verder (5 reacties) »
Noodbevel Middelburg na oproep tot rellen

26-01-21 | Noodbevel Middelburg na oproep tot rellen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft een noodbevel afgekondigd nadat eerder vandaag via social media was opgeroepen om te gaan rellen. De politie is met onder andere de Mobiele Eenheid present in en rond het centrum.

Lees verder/Bekijk video (10 reacties) »
Verdachten opruiing morgen op snelrechtzitting

26-01-21 | Verdachten opruiing morgen op snelrechtzitting

MIDDELBURG - Vier Zeeuwse verdachten die zijn aangehouden voor het op het internet plaatsen van opruiende teksten worden morgen verwacht op snelrechtzittingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Lees verder (4 reacties) »
Politie: 'Houd kinderen 's avonds thuis, zeker tijdens avondklok'

26-01-21 | Politie: 'Houd kinderen 's avonds thuis, zeker tijdens avondklok'

MIDDELBURG - De politie en het Openbaar Ministerie (OM) roepen ouders op om in contact met hun kinderen te blijven en hun kinderen gezien de rellen 's avonds thuis te houden, zeker na de ingangstijd van de avondklok om 21.00 uur.

Lees verder (9 reacties) »
Burgemeesters: 'Wees alert en geef signalen door'

26-01-21 | Burgemeesters: 'Wees alert en geef signalen door'

MIDDELBURG - De Zeeuwse burgemeesters hebben naar aanleiding van de recente rellen in de rest van het land hun inwoners opgeroepen om alert te zijn en signalen over op handen zijnde onrust te delen.

Lees verder (0 reacties) »
Arrestatie bij handhaving avondklok Vlissingen

25-01-21 | Arrestatie bij handhaving avondklok Vlissingen

VLISSINGEN - Nadat de politie vanavond al verschillende personen verzocht weg te gaan bij het Stadhuisplein in Vlissingen na een oproep om te rellen is tijdens de handhaving van de avondklok iemand aangehouden. Inmiddels is ook de Mobiele Eenheid (ME) in de stad.

Lees verder/Bekijk video (17 reacties) »
Cookie-instellingen beheren