Nieuwsdossiers » Overvallen in Zeeland


Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Overvallen in Zeeland'.

Aantal overvallen neemt fors af: 4 in 2018

12-02-19 | Aantal overvallen neemt fors af: 4 in 2018

MIDDELBURG - Het aantal overvallen in Zeeland was afgelopen jaar historisch laag: er werden namelijk 'slechts' vier overvallen gepleegd. Ter vergelijking: Sinds 2012 ligt het gemiddelde op ruim 18 overvallen per jaar, zo blijkt uit cijfers van de politie.

Lees verder (1 reactie) »
Overvaller Texaco liep weg richting centrum

08-02-19 | Overvaller Texaco liep weg richting centrum

TERNEUZEN - De dader van de gewapende overval gisteren op het Texaco-tankstation aan de Kennedylaan in Terneuzen is vermoedelijk weggevlucht richting het centrum. Dat meldt de politie.

Lees verder (0 reacties) »
Gewapende vrouw overvalt tankstation

07-02-19 | Gewapende vrouw overvalt tankstation

TERNEUZEN - In Terneuzen is donderdagavond het Texaco-tankstation aan de Kennedylaan het doelwit geweest van een gewapende overval.

Lees verder/Bekijk video (4 reacties) »
Acht jaar cel geëist voor brute overval Breskens

06-02-19 | Acht jaar cel geëist voor brute overval Breskens

MIDDELBURG - Tegen de 28-jarige P. M. uit Terneuzen en de 36-jarige O. A. is woensdag voor de rechtbank in Middelburg elk acht jaar cel geëist. De twee worden ervan verdacht in de avond van 20 december 2017 een woning aan de Slikkenburgseweg in Breskens te hebben overvallen.

Lees verder (2 reacties) »
Twaalf jaar geëist vanwege gewelddadige overval

28-11-18 | Twaalf jaar geëist vanwege gewelddadige overval

VLISSINGEN - Tegen een 22-jarige man uit Vlissingen is dinsdag door het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van 12 jaar geëist vanwege een gewelddadige overval in 2017 in het Brabantse Ulvenhout. Ook moet hij TBS opgelegd krijgen, zo vindt het OM.

Lees verder (3 reacties) »
Overvallers pizzeria 17 en 24 jaar

26-11-18 | Overvallers pizzeria 17 en 24 jaar

SINT-MAARTENSDIJK - Eén van de overvallers van de pizzeria aan de Kaaistraat in Sint-Maartensdijk is een 17-jarige meisje uit Dordrecht. 

Lees verder (2 reacties) »
Tweede dader gewapende overval meldt zich

26-11-18 | Tweede dader gewapende overval meldt zich

SINT-MAARTENSDIJK - De tweede dader van de gewapende overval op een pizzeria in Sint-Maartensdijk heeft zich bij de politie gemeld.

Lees verder (1 reactie) »
Vier gewonden bij overval Sint-Maartensdijk

26-11-18 | Vier gewonden bij overval Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Bij een gewapende overval op een pizzeria op de Kaaistraat in Sint-Maartensdijk zijn zondagavond rond half elf vier mensen gewond geraakt. 

Lees verder/Bekijk video (1 reactie) »
Officier wil TBS fatale overval Goes verlengen

26-07-18 | Officier wil TBS fatale overval Goes verlengen

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die M. T. (40) uit Goes in 2002 werd opgelegd voor de doodslag op de Goese benzinepompexploitant Gillis Brouwer in 2001 zou volgens de deskundigen van de tbs-kliniek en de officier van justitie met twee jaar worden verlengd. Voor dat misdrijf werd T. destijds na een eis van vijftien jaar veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Lees verder (0 reacties) »
Veroordeling na poging overval Vlissingen

19-07-18 | Veroordeling na poging overval Vlissingen

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag 45-jarige A.C. uit Vlissingen vanwege diefstal en een overvalspoging veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan twaalf voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Lees verder (0 reacties) »
Dronken Spanjaard weet niets meer van beroving

09-07-18 | Dronken Spanjaard weet niets meer van beroving

VLISSINGEN - De politie heeft gisteravond in de Scheldestraat in Vlissingen een dronken man opgepakt. Hij kon tegen de agenten geen zinnig woord zeggen en is daarom meegenomen naar een politiecel.

Lees verder (0 reacties) »
18 Maanden cel geëist voor overvaller

05-07-18 | 18 Maanden cel geëist voor overvaller

MIDDELBURG - Tegen de 45-jarige A.C. uit Vlissingen is donderdag en celstraf van achttien maanden waarvan twaalf voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar geëist. Ook moet A. onder toezicht van de reclassering komen te staan en moet hij worden behandeld.

Lees verder (0 reacties) »
Veroordeling voor overval Terneuzen

11-06-18 | Veroordeling voor overval Terneuzen

MIDDELBURG - De 25-jarige Terneuzenaar B. de P. is maandag voor een woningoverval in de Noordstraat in zijn woonplaats veroordeeld tot een verblijf achter de tralies van vijf jaar. Er was een celstraf van zes jaar geëist.

Lees verder (0 reacties) »
Geen vervolging schietende agenten Breskens

06-06-18 | Geen vervolging schietende agenten Breskens

BRESKENS - De twee politieagenten die op 20 december 2017 in Breskens schoten losten na een gewapende overval in Breskens, worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten op basis van onderzoek dat de Rijksrecherche deed naar het incident.

Lees verder (9 reacties) »
Nieuwe arrestatie brute overval Breskens

01-06-18 | Nieuwe arrestatie brute overval Breskens

BRESKENS - De politie heeft na uitgebreid onderzoek in het Brabantse Uden een tweede verdachte aangehouden voor de brute woningoverval eind vorig jaar aan de Sikkenburgseweg in Breskens.

Lees verder (1 reactie) »