Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Alarmcentrale

Bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland-West-Brabant komen alle telefoontjes via het nummer 112 binnen met hulpvragen. Ook de spoedeisende meldingen via het servicecenter van de politie (0900-8844) worden doorgezet naar de meldkamer. Deze meldingen worden behandeld door de meldkamercentralisten van de drie hulpdiensten: brandweer, politie en ambulance. Zij zitten bij elkaar in één ruimte, vandaar de benaming gemeenschappelijke meldkamer.

De centralisten coördineren hulp bij ongevallen, rampen en calamiteiten. Vervolgens leggen ze via pagers of portofoon contact met brandweer, politie of ambulance. Je ziet dan ook drie soorten uniformen in de meldkamer. Elk discipline voert een eigen protocol uit bij een melding. Als het nodig is, schakelen centralisten hulpsystemen in als NL-Alert, de sirenes (WAS-palen) en Burgernet.

Tot 11 november 2003 beschikten de hulpdiensten in Zeeland over aparte meldkamers. Na deze datum werden deze samengevoegd en werd gewerkt vanaf de Segeerssingel in Middelburg. Sinds 9 juni 2020 wordt gewerkt vanuit een gloednieuwe meldkamer in Bergen op Zoom. Hier worden meldingen afgehandeld voor de gehele regio Zeeland-Midden en West-Brabant.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren