Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bergingsbedrijven


 
Zeeland kent diverse bergingsbedrijven. In Zeeland zijn afspraken gemaakt over het bergen van personenauto's, vrachtwagens en andere voertuigen. Het werkgebied van de bergingsbedrijven in Nederland is door de Stichting Incident Management Nederland (IMN) onderverdeeld in rayons. Autobedrijf Istarland, Auto Kuzee, De Moor Autoberging, Van Eijck Mobility en VaRaMo Breskens werken voor de Stichting IMN. Via deze link kunt u een kaart bekijken van de verschillende subgebieden in het rayon provincie Zeeland (rayon 13).

De meeste Zeeuwse bergers kunnen alleen 'gewone' voertuigen bergen. Kuzee Autologistiek en Auto- en Autoschadebedrijf Van Haperen zijn daarnaast ook nog gespecialiseerd in het bergen van 'grote voertuigen' zoals vrachtwagens en bussen. Vaak wordt bij deze incidenten samengewerkt met speciale telekraanbedrijven, regelmatig ook van buiten de provincie.

Bergingsbedrijven worden niet alleen ingezet na ongevallen. Ook kunnen zij door de politie worden ingeschakeld om foutparkeerders weg te slepen of om een voertuig veilig te stellen voor nader (technisch) onderzoek. Daarnaast worden bergingsbedrijven ook geregeld ingezet wanneer een voertuig niet meer aan de praat te krijgen is en directe hulp van bijvoorbeeld de ANWB of Route Mobiel geen uitkomst biedt. Ook worden bijvoorbeeld uitgebrande voertuigen geborgen.
 
Bergers komen niet uit zichzelf naar iemand toe. Meestal gaat een hulpverzoek vanuit de brandweer, ambulancedienst of politie vooraf aan een inzet van een bergingsbedrijf. Ook kan het voorkomen dat een particulier zelf contact opneemt met een bergingsbedrijf.
  
Maak uw keuze:
- Autoberging Terneuzen (Terneuzen)
- De Moor (Goes/Wissenkerke)
- Ista (Oosterland)
- Kuzee (Oost-Souburg)
- Proost (Goes)
- Schout (Oostburg)
- Van Halst (Kamperland)
- Van Haperen (Koewacht)
- Van Hoek (Rilland)
- Van Mourik (Goes)
- VaRaMo (Breskens)


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren