Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Goes

De operationeel manager voor de brandweerposten van Brandweer Zeeland in de gemeente Goes (Goes, 's-Heer Arendskerke en Wolphaartsdijk) is oud-brandweercommandant van de gemeente Veere, Cor Bos. Hij stuurt ook de posten op Noord-Beveland (Kamperland en Colijnsplaat) aan.

De brandweerpost Goes aan de Oranjeweg is één van de hoofdlocaties van de Veiligheidsregio Zeeland. Op deze post zijn de medewerkers die zich bezig houden met het taakveld risicobeheersing gestationeerd. Daarnaast werken op deze locatie ook de medewerkers van de taakvelden incidentbeheersing en incidentbestrijding die als aandachtsgebied de gemeente Goes en omliggende gemeenten hebben. 

​Voor inwoners en ondernemers binnen de gemeente Goes zijn de medewerkers van het Veiligheidsregio Zeeland die op de post Goes werkzaam zijn vrijwel altijd aanspreekpunt. De posten in 's-Heer Arendskerke en Wolphaartsdijk fungeren uitsluitend als uitrukpost. Behalve tijdens oefeningen en uitrukken zijn deze posten normaliter niet bemand. Voor die uitrukfunctie zijn tijdens kantooruren de aanwezige medewerkers beschikbaar, maar buiten kantooruren en bij grotere calamiteiten tijdens kantooruren zijn er op deze drie brandweerposten binnen de gemeente Goes 75 vrijwillige brandweerlieden actief.

Specialismen
Vanaf de post Goes worden veel specialistisch materieel en een aantal specialistische ploegen geleverd. Daarmee vervult de post Goes ook op incidentbestrijdingsgebied een steunpuntfunctie voor Zuid- en Noord-Beveland en op sommige gebieden zelfs voor geheel Noord- en Midden-Zeeland. 

Iedere brandweerman in Goes heeft zijn basisopleiding genoten waarin hij is opgeleid voor het bestrijden van branden en het uitvoeren van de meest voorkomende hulpverleningen. Daarnaast voert de brandweer een aantal specialistische taken uit waarvoor in Goes specialistenteams in het leven zijn geroepen: een duikteam, een DECO-team (ontsmettingsteam), een OGS-team (Ongevallen Gevaarlijke Stoffen), een THV-team (grootschalige en zware technische hulpverlening) en een WVD-team (meetploeg). In alle gevallen vereisen deze specialistische werkzaamheden op het vakgebied toegespitste opleidingen en trainingen.
 
Om ervoor te zorgen dat er consequent getraind wordt op deze specialistische taken staat één keer per maand de oefenavond in het teken van deze specialismen. Deze zijn in het reguliere oefenschema ingeroosterd. Door op de bovenstaande links te klikken vindt u meer informatie over de werkzaamheden van de specialistenteams.
 
Contactgegevens:
De post Oranjeweg (Oranjeweg 100, 4461 LR Goes) is van maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van feestdagen) tijdens kantooruren (08.30 t/m 17.00 uur) geopend. Telefoon: 0118-421100. Fax: 0118-421101.

De kazernes:
- Kazerne Goes: Oranjeweg 100, 4461 LR Goes.
- Kazerne 's-Heer Arendskerke: Torenring 46, 4458 BC s-Heer Arendskerke.
- Kazerne Wolphaartsdijk: Villa-Novastraat 1, 4471 AM Wolphaartsdijk.Posten en materieel

Goes
- 4321 Ontsmettingshaakarmbak
- 4365 Dompelpomphaakarmbak
- 4366 Watertankhaakarmbak
- 4369 Slangenhaakarmbak
- 4371 Hulpverleningshaakarmbak instorting
- 4372 Hulpverleningshaakarmbak redding
- 4383 Haakarmvoertuig
- 4387 Haakarmvoertuig
- 4739 Tankautospuit
- 4741 Tankautospuit
- 4749 Tankautospuit
- 4750 Ladderwagen
- 4770 Hulpverleningsvoertuig
- 4784 Waterongevallenvoertuig
- 4785 Vaartuig

's-Heer Arendskerke
- 4740 Tankautospuit

Wolphaartsdijk
4746 Tankautospuit


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren