Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Koninklijke MarechausseeDe Koninklijke Marechaussee is in veel opzichten een duidelijk zichtbare organisatie. Zo begint de vliegvakantie naar het buitenland vaak met paspoortcontrole door de marechaussee. Ook mensen die Nederland in willen reizen komen in veel gevallen als eerste in aanraking met de marechaussee, zowel op de lucht- en zeehavens als in de trein en op de wegen. De marechaussee heeft naast dit zichtbare werk ook veel taken die minder zichtbaar zijn of soms zelfs juist zo onzichtbaar mogelijk worden uitghevoerd.
 
De Koninklijke Marechaussee is een politieorganisatie met een militaire status. Sinds 1998 is de marechaussee een zelfstandig krijgsmachtdeel. Als één van de vier krijgsmachtdelen maakt de marechaussee naast Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht deel uit van het ministerie van Defensie. Voor het uitvoeren van tachtig procent van de taken valt de marechaussee echter onder het gezag van andere ministeries.
 
Onder de taken van de marechaussee vallen onder meer het beveiligen van objecten, persoonsbeveiliging, beveiliging van waardetransporten en burgerluchtvaart en grensbewaking. Verder heeft de marechaussee binnen Defensie en op burgerluchtvaartterreinen een politietaak en houdt men zich bezig met recherchetaken.
 
De Koninklijke Marechaussee heeft in Zeeland twee werklocaties. Deze werklocaties in Vlissingen en Terneuzen maken deel uit van de brigade Scheldestromen. De hoofdlocatie van deze brigade bevindt zich in Hoogerheide. Van de locaties in Zeeland is die in Terneuzen permanent bezet. De Marechaussee is belast met de grenstoezicht (scheepvaart), het Mobiel Toezicht Veiligheid aan de zuidgrens en de Militair Politie Zorg voor de militairen in het gebied. Het gebied waarin de brigade Scheldestromen werkzaam is strekt zich uit van Zeeland tot aan Breda.
 
Contactgegevens:
Brigade Scheldestromen
Sportlaan 8
4631 CR Hoogerheide

Telefoon: 0164-611400

Locatie Terneuzen
Buitenhoofd 3
4531 PA Terneuzen

Telefoon: 0115-750950

Website: www.marechaussee.nl


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren