Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 178 km

Zierikzee

De Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is op 3 maart 1970 opgericht met als doel het bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. De brigade heeft tegenwoordig nog steeds deze doelstelling.

De reddingsbrigade van Zierikzee houdt zich voornamelijk bezig met het opleiden van mensen in de categorieën zwemmend- en varend redden. Deze vereniging is aangesloten bij Reddingsbrigades Nederland en leidt dus ook op voor de diploma's en brevetten van deze landelijke organisatie.

Deze brigade bewaakt elk jaar het strandje bij Ouwerkerk. Daarnaast worden regelmatig evenementen op en rond het water beveiligd. Verder houdt deze reddingsbrigade zich bezig met het geven van demonstraties en voorlichting.

Ook heeft deze brigade een rampenploeg beschikbaar die ingezet kan worden wanneer het Ministerie van Binnenlandse Zaken hierom vraagt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij ernstige watersnood, zoals in 1993 en 1995.

Meer informatie over deze reddingsbrigade vindt u op http://www.rbzd.nl/. Ook kunt u e-mailen naar [email protected]. U kunt voor meer informatie ook telefonisch contact opnemen: 0111-412399 of bij geen gehoor: 0111-414924.


« Ga terug


 

Cookie-instellingen beheren