Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal dichte mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Rode Kruis ZeelandHet Rode Kruis heeft diverse taken. In totaal zijn vele honderden vrijwilligers met meer of minder regelmaat actief voor het Rode Kruis. Voorbeelden van deze werkzaamheden zijn de hulp aan zieken, gehandicapten en ouderen.

Ook wordt het Rode Kruis vaak ingezet bij evenementen. Daarnaast houdt deze organisatie zich bezig met het werven van fondsen, het organiseren van EHBO-cursussen en het assisteren bij grote incidenten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het regelen van noodopvang.

Organisatie
Het Rode Kruis heeft in Zeeland één District namelijk District Zeeland. Hiervoor is gekozen vanwege de gelijkschakeling met de Veiligheidsregio Zeeland. Het district wordt gevormd door de afdelingen Kapelle, Noord - West Beveland, Tholen/Reimerswaal, Hulst, Midden- en West Zeeuws Vlaanderen, Schouwen/Zierikzee, Duvelant en Walcheren.

Contactgegevens
Het Rode Kruis in Zeeland is bereikbaar op diverse manieren. De websites en contactgegevens van de afdelingen kunt u vinden via de algemene website van het Nederlandse Rode Kruis: www.rodekruis.nl.

Voor evenementenhulpverlening kunt u contact opnemen met mevrouw Jany Bogaard, Veilingweg 1, 4697 RB St. Annaland, telefoon: 06-22136039 of email: [email protected].

Algemene informatie over het Nederlandse Rode Kruis in Zeeland kan worden ingewonnen bij de secretaris van het District Zeeland, de heer Jacques Derksen, telefoon 0113-330104 of per email: [email protected]


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren