Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 73 km

Een vakantie in Zeeland breng je door in een mooi vakantiehuis

Toegevoegd: 05-10-2021, 11:39 uur - In samenwerking met: Strooming
In de vakantieperiodes is Zeeland een geliefde bestemming. In de zomervakantie zijn zon, water en een lekker visje onmisbare elementen om in onze provincie vakantie te vieren. Er is zoveel te beleven dat je er makkelijk een week of drie de nodige activiteiten kunt ondernemen. Vervelen doe je je nooit in het prachtige Zeeuwse landschap.
 
Ook dit jaar zullen nog veel mensen vakantie in eigen land gaan vieren. Meestal is dat in een andere provincie als waar je zelf woont. Al zullen Friezen dat misschien ontkennen, want die gaan ook heel graag naar een van de eilanden op de wadden. Voor de noorderlingen is dat al een stukje buitenland.
 
Stacaravan

Tegenwoordig is het een hype om in zomerhuisjes te gaan beleggen. Je hebt daarin verschillende mogelijkheden. Hoewel er nog wel parken zijn met een stacaravan, lijken die toch hun langste tijd gehad te hebben. Toch geven zulke parken met huisjes en stacaravans een familiair gevoel. Veel van de gasten hebben een seizoensplaats en komen al tientallen jaren op zo’n park. Juist voor deze categorie is het belangrijk dat de waterhuishouding van huisjes en stacaravans goed in orde is. Vooral als er een langere tijd niet in verbleven is. Het is natuurlijk niet alleen voor de eigenaars van zo’n stacaravan of vakantiehuisje belangrijk dat de waterhuishouding in orde is. Je wilt tenslotte niet de bij eventuele verhuur je gasten ziek worden. Bijvoorbeeld een legionellabesmetting vaststellen kun je maar beter vooraf doen, voordat er vakantievierders ernstig ziek van worden. 
 
Oorzaak

Niet alleen in vakantieverblijven kan er besmetting van legionella optreden, ook in je eigen dagelijkse woonhuis ligt er altijd een besmetting op de loer. Dat kan bijvoorbeeld al het geval zijn na een langere herfst- of zomervakantie. Je moet dan altijd de waterleidingen een tijdje door laten stromen. Als er lang water in leidingen heeft stilgestaan kan de legionella zo toeslaan.

Ernstig
Hoewel de legionella onschuldig lijkt kan het toch voor levensbedreigende situaties zorgen. Een legionella bacterie bestrijden vereist de hoogste urgentie. Vooral bij oudere mensen kunnen de gevolgen ernstig zijn. De besmetting met legionella staat ook wel bekend als de veteranenziekte. Dit is een ernstige vorm van longontsteking. Griepachtige verschijnselen kunnen een gevolg van een besmetting zijn. Jaarlijks komen enkele honderden mensen in aanraking met dit schadelijke virus. 

Waar
De legionella kan toeslaan in vakantiehuisjes of stacaravans waar langere tijd geen gasten zijn geweest. Het water heeft daar langere tijd in de leiding stilgestaan. Ook zwembaden of douches waar zich veel waterdamp kan verspreiden zijn mogelijke bronnen.
 
Snelheid
Bij een vermoeden van legionella in waterleidingen is het altijd noodzaak onmiddellijke expertise in te schakelen. Het zelf onderzoeken van de waterkwaliteit wordt altijd ten zeerste afgeraden. Het vergt de nodige vakkennis om een goede diagnose te stellen. Naar aanleiding van de rapportage kan een snel plan van aanpak gemaakt worden. Doordat de experts over de juiste apparatuur beschikken kan binnen enkele uren een diagnose gesteld worden. Snelheid die van levensbelang kan zijn. Daarna kan de bron worden aangepakt, zodat er geen onnodige slachtoffers zullen vallen.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren