Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt wegpiraten van de weg

Toegevoegd: 24-03-2009, 19.06 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - Bij verkeerscontroles in Sluis en Oostburg zijn vandaag diverse boetes uitgedeeld. Eén van de bekeurden reed bijna een agent omver. Een ander reed 78 kilometer per uur te hard.


Tussen 07.00 en 11.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden in Oostburg. Er werden 60 bromfietsen ter controle op de rollentestbank gezet en er werden in totaal 11 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te hoge snelheden op de rollerbank. Ook was er een uitlaat niet gasdicht en voerden mensen geen (juiste) verlichting.

Tussen 12.30 en 14.30 werd een algemene controle gehouden op de Rondweg bij Sluis. Hier werden 13 bekeuringen uitgeschreven. Acht mensen droegen geen gordel.

Ook werden boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een bromfietshelm, het overschrijden van de maximumsnelheid en het rijden onder invloed van alcohol.

Een 26-jarige scooterrijder uit Knokke-Heist, die werd staande gehouden, reed bijna een agent omver omdat de remmen van zijn scooter nauwelijks werkten. De man bleek bovendien 4,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur.

Een 39-jarige automobilist uit de gemeente Sluis moest tijdens deze controle zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Op de Rondweg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De man in kwestie reed met een gecorrigeerde snelheid van 158 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (27-3-2009 om 14:47)
@Matthijs Als iedereen zich aan de regels zou houden zijn dit soort controles niet nodig en houdt de politie tijd over voor 't boeven vangen. Om veel leed te voorkomen is 't helaas noodzakelijk dat dit soort controles zo vaak gedaan worden Helaas blijkt 't nog steeds VEEL te weinig naar mijn idee
Ewout (27-3-2009 om 09:40)
@maathijs De politie moet inderdaad boeven vangen en dat zijn ook mensen die door rood rijden en hun gordel niet aan hebben en geen richting aangeven!
Matthijs (26-3-2009 om 21:29)
@Ewout:Ook jou moet ik teleurstellen. Ik behoor tot de groep weggebruikers die zich, afgezien v/d max snelheid BUITEN de kom(die achterhaald laag zijn),gewoon aan de regels houd. Iedereen hier mist mijn punt. De politie moet zich richten op zijn HOOFDTAAK, boeven vangen en niet op staatskas spekken
Ewout (26-3-2009 om 17:03)
@ Matthijs Als iedereen zich aan de wet en regels houdt is er niets aan de hand. JIj zal vast tot een van bovenstaande gasten horen die even zijn ongenoegen moet uiten.
Matthijs (26-3-2009 om 16:36)
@Marvin: Heb je het tegen mij? Want dan moet ik je teleurstellen, ik kom niet in het lijstje voor. Mijn probleem met deze acties is dat ze zaken zoals roof e.d. links laten liggen ALLEEN maar voor de poen die het opleverd. Het is een illusie om te denken dat het alleen voor de veiligheid is.
B. (26-3-2009 om 05:17)
Regels zijn er om overtreden te worden,maar dan moet je ook de gevolgen dragen!reparaties tijdig uit laten voeren en je hebt geen probleem!dronken, zonder remmen bijna een agent aanrijden,gaat er niet om of agent m tegen wou houden,hij moet zo niet rijden @rob!had ook een burger kunnen raken he?
Cookie-instellingen beheren