Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Vuilniswagen in brand op Keetenstraat Middelburg

Toegevoegd: 04-01-2006, 13.06 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg heeft vanochtend een brand geblust in een vuilniswagen.

Rond half twaalf ontdekten medewerkers van de gemeentelijke reinigingsdienst dat er brand woedde in de vuilnis achterin hun vuilnisauto. Ze constateerden de brand toen ze bezig waren met het legen van een ondergrondse vuilcontainer op de Keetenstraat in de Middelburgse Stromenwijk.

Nadat de vuilnismannen tot de conclusie waren gekomen dat zij de brand niet zelf konden blussen belden zij met het alarmnummer 1-1-2. Na de melding bij het alarmnummer alarmeerden de centralisten van de alarmcentrale de dagdienst/beroepsploeg van de Stadsgewestelijke brandweer.

Deze rukte vanuit Middelburg onder prioriteit één uit met de tankautospuit 4530. Toen de brandweer arriveerde bleek dat de brand woedde in de grote opslagruimte van de vrachtwagen. Om de brand te blussen werd een deel van de vuilnis in de auto op straat worden gestort.

Alleen het deel dat nog maar net in de vuilniswagen was geladen kon direct worden gestort, de rest van het afval werd van bovenaf geblust. Na de bluswerkzaamheden hebben medewerkers van de gemeente alle vuilnis op een andere vrachtwagen geladen en het wegdek weer schoongeveegd.

De brand ontstond door smeulend afval. Mogelijk heeft vuurwerk gezorgd voor het smeulbrandje in het afval. Door de brand is overigens schade ontstaan aan de lak van de vuilniswagen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren