Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Kinderen op bezoek bij brandweer

Toegevoegd: 10-07-2009, 21.09 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
NIEUWDORP - In het kader van de driejaarlijkse jeugdbrandweerdag zijn de kinderen van de basisscholen uit Nieuwdorp, Lewedorp en 's-Heerenhoek vrijdag op bezoek geweest bij de brandweer in Nieuwdorp.


Op een terrein aan de Havenweg was een parcours uitgezet waar de kinderen spelenderwijs kennis konden maken met het brandweervak. De kinderen moesten met behulp van water diverse spelletjes spelen. Zo moesten er houten stenen met een waterstraal in een sjoelbak gespoten worden. Ook konden de kinderen een brand in een woning blussen door middel van een straal water goed te richten. Voetbal werd vandaag ook anders gespeeld, met behulp van een straal water moest de bal in het doel gespoten worden.

Naast deze waterpret kwam het ook aan op de behendigheid van de kinderen. Met portofoons moesten ze elkaar door een parcours loodsen waar diverse obstakels stonden. Het werken met redgereedschap maakte op de kinderen de meeste indruk. Met een grote kniptang van de brandweer mocht iedereen een stukje uit een auto knippen.

In een overdekte unit werd door lotusslachtoffers uitleg gegeven over EHBO. Hier konden de kinderen leren hoe zij iemand moeten verbinden. Een stukje theorie over brandveiligheid werd gegeven in het plaatselijke dorpshuis waarna op het schoolplein door enkele kinderen een echte brand kon worden bestreden.

De organisatie spreekt van een geslaagde dag mede dankzij de inzet van diverse vrijwilligers.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren