Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Automobilist bedreigt politieagenten

Toegevoegd: 01-11-2009, 19.19 uur
Door: Manfred Berrevoets
CADZAND - In de nacht van zaterdag op zondag is in Cadzand een 19-jarige Terneuzenaar aangehouden door de Zeeuwse politie.


Omstreeks 23.15 uur reden surveillerende agenten over de Ringdijk Noord in Cadzand. De agenten zagen dat de bestuurder van een personenauto diverse overtredingen maakte. Zij gaven de auto een stopteken waaraan de bestuurder niet voldeed. Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand parkeerde de man zijn auto en de agenten zagen dat er zes personen uit de auto kwamen, één daarvan had in de kofferbak gezeten. De bestuurder is aangesproken door de agenten en kreeg een proces-verbaal voor het voeren van groot licht binnen de bebouwde kom. De man die in de kofferbak was vervoerd kreeg daar een verbaal voor.

Om ongeveer 02.00 uur waren agenten op het parkeerterrein aan de Boulevard de Wielingen. Zij zagen in dezelfde auto als hiervoor een man zitten waarvan het leek alsof hij verdovende middelen aan het snuiven was. De agenten hebben de man hierop aangesproken, maar omdat zij geen sporen van drugs aantroffen konden zij verder niets doen. Hierop maakten zij de man erop attent dat het verboden is om verdovende middelen te gebruiken. De agenten gingen daarna verder met hun surveillance.

Een klein half uur later kwam dezelfde man naar de agenten toelopen, zuigend aan een brandende joint. De agenten hebben de joint van de man afgepakt en wilden zijn gegevens noteren. De verdachte werkte niet mee en wilde weglopen. Hierop is hij vastgepakt en aangehouden. De man begon zich zeer hevig te verzetten en uitte doodsbedreigingen naar de agenten. Ook greep hij een vrouwelijke agent bij haar keel. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte uiteindelijk het onderspit dolf. Hij werd op de grond gelegd en geboeid. Steeds bleef de verdachte bedreigingen uiten naar de agenten. Dit ging zo lang door dat de agenten er uiteindelijk een geluidsopname van hebben gemaakt met hun mobiele telefoon.

Uiteindelijk is de 19-jarige Terneuzenaar naar het politiebureau overgebracht. Op de rit daar naartoe heeft hij ook nog overgegeven in de politieauto. Die wordt gereinigd op kosten van de man. Later is de verdachte overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld en loopt dus de kans dat hij in ieder geval nog drie dagen vast zit.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, de agenten hebben aangifte gedaan van alle bedreigingen die de man geuit heeft. De geluidsopname van de bedreigingen wordt bij het proces-verbaal gevoegd. Een rechter mag zich nu gaan buigen over deze zaak, want de jongeman moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaja (2-11-2009 om 21:00)
Laat lekker snuiven en dan graag zoveel dat ie eran kapot gaat, opgeruimd staat netjes
Liliane (2-11-2009 om 18:16)
Ze moesten die jongen maar eens een fikse straf geven en niet een paar weken liefst een paar jaar plus nog eens een jaar auto"s wassen. En peter r de fries kan het wel overdrijven hoor, het zou niet uitgezonden mogen worden
Bennie (2-11-2009 om 17:41)
Wat lees ik nu?? "Als het mijn kind was??"Ik zal u zeggen als het mijn kind was kreegtie van mij ook nog een pak slaag.
Cees (2-11-2009 om 17:38)
Sorry hoor maar dit heeft helemaal niets met peter r de vries te maken. Probeer wel gewoon te relativeren. Dat van peter r de vries was natuurlijk fout maar je kunt natuurlijk niet zegen dat de politie hier een steekje heeft laten vallen. In tegendeel goed gehandeld
Edje (2-11-2009 om 16:06)
Peter R. was ook degene die met een veel te grote bek aankondigde dat hij de zaak Nathalie H. had opgelost. En was dat zo? NEE! Laat hem iets nuttigers gaan doen! (niet dat ik het gedrag van die agenten goedkeur hoor!) De politie doet toch ook zijn best om de misdaad aan te pakken!
Hans (2-11-2009 om 12:40)
Respect voor de politie die gast was echt agressief
Cookie-instellingen beheren