Hulpdiensten massaal ingezet voor auto te water

Toegevoegd: 04-10-2003, 21.20 uur

Door: Brandweer Goes

WILHELMINADORP - Flink wat hulpverleners rukten in de nacht van woensdag op donderdag uit naar de Westhavendijk bij Wilhelminadorp. Er was een melding binnengekomen dat vlak voor Wilhelminadorp een auto te water was geraakt in het kanaal Goes-Goese Sas.

Omdat in het geheel niet bekend was of er nog personen in het voertuig zouden zitten werd een hulpverleningsactie volgens protocol 'auto-te-water' opgezet. De alarmcentrale alarmeerde het duikteam van de Goese brandweer, evenals de dienstdoende blus/hulpverleningsploeg.

Er werd uitgerukt met een tankautospuit, de autoladder (voor het eventueel horizontaal bergen van slachtoffers) en de waterongevallenwagen. Daarnaast werden ook twee ambulances naar de Westhavendijk gestuurd, uitgaande van een reanimatie bij het mogelijk aantreffen van een slachtoffer.

Met behulp van twee duikers kon na tien minuten de auto worden gelokaliseerd. In en rondom het voertuig werden geen slachtoffers aangetroffen. Toen dat eenmaal bekend was werd het hulpverleningspotentieel afgebouwd: de ambulances keerden terug naar hun post, evenals de tankautospuit.

Het duikteam bleef ter plaatse om in samenwerking met het bergingsbedrijf de auto op het droge te krijgen. De autoladder bleef ter plaatse voor verlichting boven de plaats van het incident. De geborgen auto is vermoedelijk van diefstal afkomstig.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750