Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 1 km

Kitesurfer omgekomen door windvlaag

Toegevoegd: 22-11-2009, 12.11 uur
Kitesurfer omgekomen door windvlaag
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Op het strand van Burgh-Haamstede is zondagochtend een kitesurfer om het leven gekomen.
 
De 23-jarige man uit het Belgische Tervuren was rond 09.45 uur op het strand nabij de overgang Vuurtorenpad door een harde windvlaag gegrepen. Hij belandde op het strand en kwam daar in botsing met een paalhoofd.
 
De traumahelikopter en de ambulancedienst werden opgeroepen om het slachtoffer te helpen, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is met een strandjeep van het strand gehaald en overgebracht naar het mortuarium in Zierikzee.
 
Het KNMI heeft voor vanmiddag en vanavond een waarschuwing gegeven voor zware windstoten met een kracht tot ongeveer 90 kilometer per uur.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaakie (22-11-2009 om 13:42)
Wie gaat er nu met zoveel wind ook kitesurfen ? Dat is toch echt gevaarlijk ! Niettegenstaande mijn deelneming voor de familie en nabestaanden van het SO.
Martijn (22-11-2009 om 12:37)
Ik vind het heel erg wat er is gebeurt, ik wens de eventuele nabestaanden veel sterkte met dit onverwachte verlies.\
Cookie-instellingen beheren