Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man bekent overval Kloosterzande

Toegevoegd: 30-12-2009, 13.45 uur
Door: Roland de Jong
KLOOSTERZANDE - De politie heeft met de aanhouding van een 21-jarige man uit de gemeente Hulst een overval opgelost die werd gepleegd in september 2008.

Onder bedreiging van een op een vuistvuurwapen gelijkend voorwerp en voorzien van een bivakmuts, pleegde de 21-jarige man destijds een overval op een benzinepomp in Kloosterzande. Onder dwang moest de aanwezige medewerkster geld afgeven.

Bij het verlaten van de benzinepomp werd de verdachte opgemerkt door een automobilist die hem achterna ging. De verdachte probeerde te vluchten op de fiets. De man bedreigde tussentijds de automobilist met het vuistvuurwapen.
 
 
Door de politie werd na de overval een uitgebreid onderzoek ingesteld. Ook werd twee weken later een persbericht verstuurd met daarin de gegevens van de in beslag genomen fiets. Dit leidde niet tot nuttige tips of informatie over de overval.

Al vanaf het begin wezen een aantal feiten en omstandigheden in de richting van een bepaalde verdachte. Uiteindelijke leidde dit afgelopen dinsdag, na toestemming van de officier van justitie te Middelburg, tot de aanhouding van de 21-jarige man. Hij bekende de overval alleen te hebben gepleegd.

De man werd diezelfde avond nog in verzekering gesteld en zal deze week worden voorgeleid bij de Rechter-Commissaris van de Rechtbank in Middelburg.
 
Zie ook:
- Tankstation Kloosterzande overvallen (29-09-2008)
- Politie zoekt informatie over overval (14-10-2008)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marinet (30-12-2009 om 19:13)
Klasse werk van de politie,om zoiets als nog op te lossen,dit mag ook wel een keertje de aandacht krijgen,van de inwoners van Zeeland,dat zoiets tot stand is gekomen.prima werk
Bingo (30-12-2009 om 14:46)
Is het dezelfde die de tasjes jatte bij oudere dames in de omgeving.????Boontje komt eindelijk om zijn loontje. Het jaar wordt goed afgesloten door de politie hier in hulst e.o. Petje af!!!!!!
Cookie-instellingen beheren