Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Taakstraf en rijontzegging na dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 11-02-2010, 19.01 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 38-jarige beroepschauffeur uit Woensdrecht is donderdag wegens 'dood door schuld' door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk. Het vonnis was conform de eis.


Eind mei 2009 veroorzaakte de man op de Deltaweg bij Goes een verkeersongeval dat het leven kostte aan de toen 19-jarige Marcus Weidenfeld uit het Duitse Erfstadt. De Woensdrechter kwam met zijn vrachtwagencombinatie van de A58 en moest richting Houtkade in Goes. Vlak voor de verkeerslichten op de Deltaweg ontstond er een file.

Omdat hij weinig zin had om ook in die file te staan reed hij over de vluchtstrook naar de uitvoegstrook. Het latere slachtoffer stond eveneens in de stilstaande file maar was even de berm in gedoken om een plas te doen. Bij terugkomst werd hij door de vrachtwagencombinatie aangereden. Hij overleed ter plaatse.

Uit onderzoek bleek dat de Woensdrechter met een snelheid van 48 kilometer per uur over de vluchtstrook had gereden. In de visie van de raadsman van de chauffeur hadden voetgangers niets in de berm te zoeken en viel zijn cliënt niets te verwijten.
 
Zie ook:
- Rijontzegging geeist doodrijden man
- Voetganger doodgereden op Deltaweg (29-05-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Noa (11-2-2010 om 20:27)
Toevallig ben ik ook vr8auto chauffeur,maar dan weet je waar de vluchtstrook voor dient,maar de chauffeur heeft de duitser niet gezien blijkbaar en hoe komt dat?en als ik in tijdnood zit jammer dan,dan de volgende dag.dit was onproffesioneelgedrag.
Natas (11-2-2010 om 19:42)
Kan die straf niet wat zwaarder,hij wist donders goed als beroepschauffeur dat hij ook daar niet mag rijden,tensij noodgeval voor zijn eigenveiligheid en ruimte niet krijgt.maar deze straf is echt laag.
Chauffeurs vrouw (11-2-2010 om 19:37)
En deze chauffeur is nog niet genoeg gestraft? het is te zot voor woorden, als je iemnad neer steekt , verkracht e.d kun je gewoon verder vrij rond lopen. wie zonder zonde is die werpt de eerste steen. chauffeur het beste
Cookie-instellingen beheren