Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Grote mestsilo opengescheurd in Tholen

Toegevoegd: 18-02-2010, 08.46 uur
Grote mestsilo opengescheurd in Tholen
Door: Roland de Jong
THOLEN - Op het erf van een bedrijf aan de Groeneweg in Tholen is woensdag een grote betonnen mestsilo opengescheurd. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


De betonnen mestsilo, met daarin 5000 kuub vloeibare drijfmest afkomstig van varkens, is van boven tot onder opengescheurd. De mest is naar buiten gestroomd over het erf, de aangrenzende landbouwgrond en in de sloten.

Er stond volgens de politie een laag van ongeveer 10 cm drijfmest. Gemeente en provincie werden ingelicht en de sloten werden afgesloten zodat de mest niet door de hele polder zou stromen.
 
Een Thools mestdistributiebedrijf kwam direct met zes tankauto's ter plaatse om de mest op te zuigen. Men heeft nog geprobeerd om de silo met bielzen te dichten, maar dit ging niet. Door het Waterschap is inmiddels ook de weg afgesloten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erwin (18-2-2010 om 18:28)
Het gaat hier om een gloed nieuwe betonnen silo die pas enkele maanden in gebruik is. Sterkte Ronald. Je collega bedrijfsleider Erwin van Agri groepzeeland BV te Zierikzee.
Par56 (18-2-2010 om 14:02)
Dat is SHIT zeg, de boeren hebben het al moeilijk genoeg. Zal een flinke bende en opruim klus zijn. Sterkte en succes voor de boer en opruim ploeg.
Tatiana (18-2-2010 om 13:52)
Voor die boer vind ik het niet erg die is toch verzekerd maar erg voor al het dierenleven in de sloten ineens alles DOOD..biologisch structuur komt voorlopig niet meer terug of heel diep sloot uitgraven..veelteveel amoniak en zware metalen !!!
Iik (18-2-2010 om 13:41)
Ik keek de hele tijd naar mn schoenen om te kijken of er poep aan zat. Maar dit verklaard alles!
Arjen (18-2-2010 om 13:32)
Hopen dat ze de mestsilo gekeurd is. Als je dit uit eigen zak moet betalen wordt het een flinke strop. Vrachtauto's die 10 a 15 euro per kuub rekenen en eventuele verontreiniging...Sterkte!
Stinky (18-2-2010 om 12:57)
Een geluk dat de bodem bevroren is,dan zal het misschien makkelijker zijn om alles op te kunnen ruimen. Een goed bemeste grond is beter dan een karige niet bemest stuk. Succes met opruimen
Cookie-instellingen beheren