Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Schuurtje afgebrand in Middelburg

Toegevoegd: 20-04-2010, 11.29 uur
Toen de brandweer arriveerde was het schuurtje al grotendeels afgebrand.
Toen de brandweer arriveerde was het schuurtje al grotendeels afgebrand.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Aan de Geersesweg in Middelburg is vanochtend een schuurtje tot de grond toe afgebrand.

De brand werd rond 09.35 uur opgemerkt. De beroepsploeg van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg rukte vanaf de post Stromenweg uit om het vuur te blussen. Ter plekke bleek dat het schuurtje al grotendeels was afgebrand. Wel bedreigden de vlammen een ander naastgelegen schuurtje. De brandweer zette daarom direct een straal hoge druk in om dit schuurtje te koelen.
 
De spuitgasten hebben vervolgens de resten van het schuurtje afgeblust. Omdat er niet voldoende bluswater in de tankautospuit aanwezig was, werd gebruik gemaakt van een kleine dompelpomp. Hiermee werd water uit een naastgelegen sloot gepompt zodat er geblust kon worden met lage druk. De brandweer heeft de resten van het schuurtje uit elkaar gehaald om zo alle vlammen te doven.
 
De brandweer onderzoekt nog of er schadelijke stoffen in het schuurtje aanwezig of verwerkt waren. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (20-4-2010 om 20:27)
Drie branden in de weektijd is veel! Ik denk dat de pyromaan niet eens stil is wezen zitten en gewoon zin heeft om brand te stichten! Ik snap alleen niet wat er zo lollig aan is om brandjes te gaan lopen stichten! Komt er ooit nog net als vroeger een lucifersgesticht?