Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 1 km

Ongevallen op Zeeuwse wegen door gladheid

Toegevoegd: 20-02-2005, 23.20 uur
Door: Politie Zeeland
MIDDELBURG - Omstreeks 18.28 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de A58 ter hoogte van Goes. Een 50-jarige man uit de gemeente Halderberge botste tegen de vangrail, omdat hij zijn auto niet voortdurend onder controle had. Ten tijde van het ongeluk hagelde het hevig. De man is niet gewond geraakt, zijn auto raakte wel rondom beschadigd.


Omstreeks 22.18 uur diezelfde zaterdagavond was er ook een hagelbui in Biervliet, op de Savooyaardsweg. Hierdoor raakte een 51-jarige man de macht over zijn stuur kwijt en kwam in een slip. Hij raakte van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De man is niet gewond geraakt door het ongeluk. Zijn auto is wel beschadigd en is door een takelbedrijf uit de sloot gehaald.

Op de A58, ter hoogte van Arnemuiden, is zaterdagavond rond 23.31 uur een auto, die bestuurd werd door een 22-jarige man uit Oost Souburg, tengevolge van gladheid gaan tollen en in de berm tot stilstand gekomen. Voor de zekerheid kwam een ambulance ter plaatse, maar deze kon onverrichter zake weer terug. De auto van de Souburger werd weggesleept door een takelbedrijf.

Rond datzelfde tijdstip, om ongeveer 23.32 uur, is een auto, die bestuurd werd door een 23-jarige vrouw uit de gemeente Veere, aan de linkerkant van de weg tegen de vangrail gegleden. Haar auto draaide en reed nog een hectometerpaaltje omver dat aan de rechterkant van de weg geplaatst was. Ook deze vrouw raakte niet gewond door het ongeluk.

Vanmorgen omstreeks 07.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A58, ter hoogte van Arnemuiden. Een 37-jarige Goesenaar reed over de A58 en raakte, als gevolg van hevige hagel of sneeuw, de macht over zijn stuur kwijt. Hij raakte rechts de berm en reed de naast de rijbaan gelegen sloot in. Doordat hij zoveel snelheid had reed de auto ook weer uit de sloot en belandde half op de rechterrijbaan en half op de vluchtstrook, zij het, met de neus van het voertuig in de tegengestelde richting.

De bestuurder en zijn bijrijdster, een 35-jarige Goese, konden het voertuig wel verlaten, maar hadden wel diverse kneuzingen opgelopen door het ongeluk. Zij zijn door een ambulance naar het zieknhuis vervoerd. Een automobilist uit Bergen op Zoom, een 27-jarige man, reed achter de onfortuinlijke Goesenaren en schrok zo van het ongeluk dat voor zijn neus gebeurde dat hij zelf ook de macht over het stuur verloor.

Hij reed naar links en draaide enkele malen om zijn as. De man reed vervolgens met zijn voorzijde tegen de middenvangrail aan. Het voertuig van de man uit Bergen op Zoom raakte hierdoor beschadigd. De man zelf liep geen verwondingen op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren