Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Celstraffen voor gewapende overval

Toegevoegd: 17-06-2010, 23.17 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vier Oost-Souburgers, van Molukse afkomst, in de leeftijd van 19, 20, 22 en 28 jaar, zijn donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot celstraffen van één tot vijf jaar. Ook moeten de vier een fikse schadevergoeding betalen.


Tegen de mannen waren celstraffen van twintig maanden tot zeven jaar geëist. In haar vonnis hield de rechtbank er rekening mee dat de vier tijdens de behandeling van hun zak 'oprechte spijt' hadden betuigd. De mannen zijn onder meer verantwoordelijk voor een hele serie inbraken, diefstallen, een gewapende overval en een poging om de pinautomaat van de Rabobank op de blazen.

Alle misdrijven werden in hun woonplaats en binnen enkele maanden gepleegd. Het viertal kon worden aangehouden na een mislukte overval op een bruidszaak. De eigenaar zag ze op zijn webcam en schakelde de politie in. Na een achtervolging konden er twee worden aangehouden.

Zie ook:
- Mislukte plofkraak Oost-Souburg opgelost (12-02-2010)
- Inbraken en overval Oost-Souburg opgelost (09-02-2010)
- Granaat ontdekt bij geldautomaat Souburg (18-01-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra (18-6-2010 om 11:36)
Waarom is de afkomst er nou weer erbij geplaatst?? Alsof dat invloed had op de daden.. De jongens zijn zeker fout bezig geweest! Maar ik vind het plaatsen van de nationaliteit overbodig. Wat heeft het voor nut?
Piet (18-6-2010 om 09:25)
De rechters moeten eens ophouden om zogenaamde oprechte spijt mee te nemen in hun beslissingen. het is gewoon tuig! En nu zetten ze wel de nationaliteit erbij? Als het 4 marokkanen betrof dan was dit vast niet het geval.
Cookie-instellingen beheren