Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor honden in warme auto's

Toegevoegd: 18-07-2010, 22.06 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Door de politie zijn afgelopen weekend, in samenwerking met medewerkers van de dierenambulance, enkele honden uit auto's gehaald. De dieren waren door hun baasjes achtergelaten in de auto die stond geparkeerd in de volle zon.


Zaterdagmiddag kwam een melding binnen dat aan de Loane in Renesse een hond was achtergelaten in een auto die in de volle zon stond. Personeel van de dierenambulance gaf aan dat de hond uit de auto gehaald moest worden omdat hij het anders niet zou overleven. Een ruitje van de auto werd ingetikt om de hond uit de auto te halen. Op dat moment kwam de eigenaar aanlopen die gelijk een proces-verbaal kreeg.

In dezelfde straat werden zondag rond 13.30 uur twee honden uit een auto gehaald. Het portier kon worden geopend waarna de honden uit de warme auto werden gehaald. De dieren werden in de bus van de dierenambulance geplaatst waar ze een bak drinken kregen. De eigenaar meldde zich rond 16.00 uur.

Zondag rond 17.45 uur kwam een melding binnen dat op de Boulevard Evertsen in Vlissingen een hond in een afgesloten auto zat. Alle ramen waren dicht en de auto stond in de volle zon.

Een metertje in de auto gaf een binnentemperatuur aan van 50 graden. De dierenambulance werd gebeld om de hond uit de auto te bevrijden. In afwachting van hun komst kwam de eigenaar aanlopen die een proces-verbaal kreeg uitgedeeld.

Hoe hoog de boete zal zijn, wordt beslist door de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (19-7-2010 om 09:21)
Goed zo! En laat de boete's maar flink hoog uitvallen.Of misschien een dagje cel zonder water met 30 graden buiten.
Bulletje (19-7-2010 om 08:59)
Deze mensen hadden niet alleen een boete moeten krijgen. de honden hadden in beslag genomen moeten worden wegens dierenmishandeling. Mensen die zulke dingen doen met hun dieren zijn ze absoluut niet waard, hier kan je echt niet spreken van dierenliefde.
Annick (19-7-2010 om 08:32)
Eindelijk word is tijd, hoe vaak je we; niet ziet dat hondjes half dood aan t gaan zijn in autos! zou ik mijn honden niet aan doen zeker niet met dat hete weer!!
Lekker zeg (19-7-2010 om 08:12)
Ze zouden de baasjes eens voor straf in de auto moeten zetten in de volle zon.. Gelukkig hebben deze beestjes het over leeft..
Cn (19-7-2010 om 08:06)
Veel hogere boete's geven aan zulke (ik kan dit soort geen mensen noemen)En de beesten in beslag nemen.Zullen ongetwiijfeld een beter baasje krijgen dan dat ze nu hebben.Als je het verstand niet hebt om beesten niet in een snikhete auto achter te laten,dan zijn zulk soort mensen geen dieren waard.
Chantal (19-7-2010 om 08:01)
Wat bezielt die mensen toch?word er nu echt geen lering getrokken uit alle eerdere gevallen dat dieren en kinderen in een bloedhete auto zijn achtergelaten en gestorven?hoop dat de boete een behoorlijke zal zijn!en een compliment voor politie en dierenambulance dat ze daarop zijn gaan controleren!!!
Cookie-instellingen beheren