Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 8 km

Reanimatie op strand bij Dishoek

Toegevoegd: 20-08-2010, 02.37 uur
Door: Roland de Jong
DISHOEK - Een groot aantal hulpverleners heeft vannacht op het strand bij Dishoek tevergeefs iemands leven proberen te redden.


Rond 00.50 uur kwam vanaf het strand bij paviljoen De Zilvermeeuw de melding binnen dat er iemand niet goed was geworden. Er was sprake van een reanimatie en twee ambulances, twee politiewagens, een huisarts, een voertuig van de marechaussee en de strandjeep van de Vlissingse strandbewaking rukten met spoed uit om hulp te verlenen.

Het slachtoffer, dat voor de slaaphuisjes aan de zijde richting strandpaviljoen Kaapduin op het zand lag, is lange tijd gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. Het opgeroepen traumateam uit Rotterdam is niet ter plekke geweest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ verbaasd (20-8-2010 om 19:49)
Het grote aantal hulpverleners dat word gestuurd is om degene die zo snel mogelijk en als eerste terplaatse is hulp te bieden zo word van uit alle kanten hulp gestuurd om het slachtoffer te reanimeren zoals je kunt lezen is het niet gelukt was het wel gelukt waren alle handen nodig geweest
Ikke (20-8-2010 om 18:49)
Zodra er sprake is van een reanimatie worden alle hulpverleners gewaarschuwd om zsm ter plaatse te gaan, in de auto's van politie en marechaussee zijn namelijk ook voorzien van AED wat vaak erg belangrijk is bij een reanimatie en wellicht om ambulancepersoneel te assisteren. Sterkte allen!
Piet (20-8-2010 om 18:37)
Verbaasd, het is ook nooit goed zijn er te weinig, spreekt men schande, nu is het ook weer niet goed, echt Nederlands
Ook verbaasd (20-8-2010 om 16:17)
Ook ik ben verbaasd dat er zoveel hulpverleners aanwezig moesten zijn. Natuurlijk is het vervelend dat je aan het strand zit/woont maar je weet je als je daar verblijft er niet zo snel hulp is en men dus wel eens te laat komt. Het is vreselijk triest maar zoveel hulpverleners geeft toch te denken
Verbaasd vanwege verbaasd (20-8-2010 om 15:35)
@ Verbaasd, het lijkt me logisch dat als iemand in levensgevaar is en iedere seconde telt, dat iedereen dan wordt opgeroepen en probeert zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Als er bij een ernstig ongeval een traumahelikopter word opgeroepen blijven de ambulances toch ook niet bij het ziekenhuis...
Paul (20-8-2010 om 15:22)
Beste meneer verbaasd, verbazen mag hoor, Maar heeft u enig idee waar deze man zich bevond nee toch ?? misschien was deze meneer vanwege de locatie slecht bereikbaar (weet ik wel zeker) en heb je al die mensen nodig om zo snel mogelijk bij de patient te komen.
Cookie-instellingen beheren