Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Extreme wateroverlast Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 26-08-2010, 21.17 uur - Update: 27-08-2010, 11.15 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen heeft de hevige regenval donderdagavond in een uur tijd voor zeker 150 meldingen van wateroverlast gezorgd. In diverse plaatsen ontstond ook grote schade.


De eerste melding van overlast kwam rond 21.10 uur binnen vanuit de Kamerlingh Onnesstraat in Terneuzen. Later volgden meldingen uit vrijwel alle plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. In Terneuzen werd op diverse plaatsen water verplaatst door middel van grote pompen om er op die manier voor te zorgen dat de riolering het water weer zelfstandig kon afvoeren. In Philippine kwam een geluidsstudio onder water te staan.

Onder meer in de Bosjesweg in Sluiskil ontstond grote schade. Een flink aantal huizen en de invetaris daarvan liep schade op doordat het water ruim kniediep kwam te staan. Het water stroomde woningen, schuren en auto's binnen. Ook de Gildefeesten die in Sluiskil werden gehouden vielen letterlijk in het water. Houten planken die in de grote feesttent lagen begonnen te drijven. De feesten werden donderdagavond stilgelegd.

Ook de komende uren trekken nog fikse buien over onze provincie. Het KNMI heeft tot het middaguur een waarschuwing gegeven voor lokaal veel neerslag; 20 tot 40 milimeter.

Heeft u foto's van wateroverlast? Stuur ze ons toe!


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (27-8-2010 om 11:15)
Krijgen wij nu ook hulp uit andere landen??????
Sluuskillenaar (27-8-2010 om 11:12)
Het was zeer gezellig in de tent zoals altijd! Maar dat dit weer voor de zoveelste keer mag gebeuren van gemeente Terneuzen belachelijk. Misschien een groot hwa riool leggen !!
Wolfje (27-8-2010 om 10:50)
Gaan ze met de veegwagen rond rijden ?? Zou beter de kolkzuiger langs alle putten sturen, die zitten allemaal dicht
Miriam (27-8-2010 om 09:49)
Leuke foto's Eline :-)
Wolfje (27-8-2010 om 09:11)
Het was weer prijs in de bosjesweg gaat de gemeente er nu iets aan doen misschien ??
SlowRider (27-8-2010 om 08:50)
Niet meer normaal ! Word het niet eens tijd dat ze daar de riolering aan gaan passen want dit is toch wel heel extreem.
Cookie-instellingen beheren