Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing extreem weer

Toegevoegd: 17-12-2010, 22.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft vanavond weer een waarschuwing uitgegeven voor extreem weer in onze provincie. Ook Zuid-Holland krijgt er mee te maken.

Volgens het weerbureau krijgen de beide provincies te maken met sneeuwbuien. Die kunnen voor overlast zorgen. In de rest van het land sneeuwt het ook, maar worden minder grote problemen verwacht. De waarschuwing geldt tot zeker één uur vannacht.


"Sneeuw- en hagelbuien kunnen het verkeer behoorlijk parten spelen. De neerslag kan heftig zijn waardoor het wegdek in een mum van tijd spiegelglad wordt. De intensiteit van de neerslag kan plotseling veranderen en over korte afstanden sterk verschillen", aldus het KNMI.

"Voor het verkeer is dat verraderlijk omdat dan ook de toestand van het wegdek van plaats tot plaats sterk kan verschillen. Niet alleen tijdens een bui maar ook kort nadat de bui is gepasseerd. Vooral na een flinke bui bij temperaturen rond het vriespunt en lage wegdektemperaturen kan de weg nog een hele tijd glad blijven."

"Bovendien loopt in sneeuwbuien het zicht plotseling sterk terug. Als het een beetje sneeuwt valt dat nog wel mee. In lichte sneeuw is het zicht nog zo’n 1 tot 2 kilometer. Naarmate het harder sneeuwt, wordt het zicht snel minder. In een zware sneeuwbui ligt het zicht tussen 200 en 500 meter, vergelijkbaar met zicht in mist."

"In zware sneeuwbuien kan het zicht verder teruglopen tot soms zelfs minder dan 50 meter. Dat komt overeen met het zicht in zeer dichte mist. In combinatie met de gladheid en de ophoping van sneeuw op de voorruit levert dat op de weg gevaarlijke situaties op."

Het KNMI verwacht voor de zondag overigens juist minder problemen in het zuidwesten. Desondanks moeten we rekening blijven houden met de slechte weersomstandigheden en de nodige overlast.

Meer weer? Klik hier!


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (18-12-2010 om 10:46)
Nou van mij mag je thuisblijven hoor heb respect voor de kranten bezorger dagje vrij met dit weer is je zeker wel gegunt het nieuws kan je overal terug vinden.
Erik de perik (18-12-2010 om 10:01)
Weet de weermannen wel wat ze over hebben ze beweren dat de aarde opwarmt en er geen sneeuw en winters zeltzamer gaat worden ik geloof er niet in dat verhaal
Bezorger pzc (18-12-2010 om 08:31)
En dan verwacht iedereen ook nog dat de krant gewoon bezorgd word terwijl we in 30 tot 40 cm sneeuw lopen te ploeteren bezorgd word ie wel maar veeeeeeel te laat en dan nog klagen
Cookie-instellingen beheren