Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Noodscenario strooizout

Toegevoegd: 24-12-2010, 15.20 uur
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
© Foto: Waterschap Scheldestromen / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De bodem van de zoutvoorraad van Zeeland is in zicht. Daarom treffen de Zeeuwse wegbeheerders Rijkswaterstaat, provincie, waterschap, NV Westerscheldetunnel en Zeeland Seaports vanaf aanstaande maandag maatregelen. Er gaat een noodscenario van start.

Er is de afgelopen weken al veel strooizout gebruikt. Ook in de rest van Europa is veel hinder door het winterweer. Daardoor is ook de internationale vraag naar strooizout hoog en zijn de leveranties beperkt. Het tekort aan strooizout is een probleem waar bijna elke wegbeheerder in ons land mee te maken heeft. Daarom is een zoutloket ingesteld. Al het beschikbare strooizout wordt verdeeld via dit loket zodat het optimaal gebruikt kan worden.

 


Als gevolg hiervan kan alleen gestrooid worden op de belangrijkste wegen van bovengenoemde wegbeheerders (zie kaart). Op andere wegen, parallelwegen en fietspaden die normaal gezien wel gestrooid worden, wordt dus niet gestrooid met zout. Daar wordt de gladheidbestrijding minimaal uitgevoerd door eventueel te strooien met andere middelen, schuiven of vegen. Er kunnen plaatselijk ongemakken ontstaan door bijvoorbeeld gladde wegen of het ontstaan van sneeuwduinen.

De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeerssituatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mbp (25-12-2010 om 14:46)
Hebben ze niks geleerd van afgelopen winter? stelletje amateurs zijn het daar kost weer te veel geld een beetje zout meer.
JC (25-12-2010 om 12:40)
Zouttekort? Dit is echt gelul! Er is nog genoeg zout te krijgen in Nederland, vlak bij de grens van duitsland. Geld te kort bedoelen ze! Ze hadden eerder strooizout in moeten kopen voor een lagere prijs. Nu is het hardstikke duur, en is er geen geld meer voor beschikbaar.. en wij maar geloven..op??
André (25-12-2010 om 11:59)
Te kort aan zout......? Er zou in Middelburg volgende week eens koninginedag gevierd worden, wedden dat heel de route brand schoon zou zijn. We slikken als burgers veel te veel, gewoon een maand (maar dan ook elke belasting betalende middelburger) de gemeente belasting niet betalen.
Onbegrijpelijk (25-12-2010 om 10:21)
Echt belachelijk, kijk is naar N-Beveland, hoe komen we thuis
Tom (25-12-2010 om 10:12)
En Rijkswaterstaat maar zeggen dat ze voldoende zout hadden ingekocht dit jaar! We zijn klaar voor de winter... Hoop dat Den Haag Rijkswaterstaat eens goed aan pakt!
Zeer boze automobielist die is geslipt bedankt (25-12-2010 om 10:12)
Zou de gemeentes niet eigen handig met grote vrachtwagen naar de duitse levrasier gaan in plek van aftewachten tot je een ons weeg dat laatste niet doen
Cookie-instellingen beheren