Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Zeeuwse sirenetest niet gedaan

Toegevoegd: 07-03-2011, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De maandelijkse sirenetest is maandag in Zeeland niet uitgevoerd. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland bekend gemaakt.

De test om 12.00 uur is niet uitgevoerd. "Het sirenesysteem voert de test niet automatisch uit, maar moet geactiveerd worden op het genoemde tijdstip. Om de medewerkers van de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland tijdig alert te maken dat zij de sirenes moeten activeren, is andere alarmeringssoftware geïnstalleerd. Deze alarmeringssoftware wordt wekelijks getest, maar werkte vanochtend kort voor 12.00 uur niet waardoor ze geen herinneringssignaal kregen."


"Op dat moment hadden de dienstdoende centralisten het heel erg druk vanwege een zeer grote brand in het centrum van Goes die alle aandacht vroeg. Door deze werkzaamheden hadden zij zelf het tijdstip van 12.00 uur niet in de gaten en zijn de sirenes niet afgegaan. Toen dit eenmaal bemerkt was, kort na 12.00 uur, is besloten de sirenes niet alsnog af te laten gaan. Dit zou mogelijk verwarring kunnen geven onder inwoners omdat dit afwijkt van het bekende tijdstip om de sirenes te testen."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peggie (7-3-2011 om 19:36)
Pft wat maken jullie je druk zeg het gaat maar om een test. en uit deze test blijkt gewoon dat er nog een verbetering kan worden aangebracht. Dus lijkt mij dat het een goede test was. Niks amateurs.
Vlissingse (7-3-2011 om 19:30)
Bah bah wat een reactie's ,jullie doen net alsof het iedere maand zo gaat.Ze hadden het druk met een brand staat er toch,gelukkig maken jullie nooit een fout.Gelukkig vonden de centralisten een grote brand belangrijk genoeg om daar hun aandacht bij te houden
Middelburger (7-3-2011 om 19:22)
Kan me nog steeds niet voorstellen dat een simpele alert vanuit je agenda, telefoon of emailprogramma niet voldoende is om een centralist te attenderen dat hij/zij op een knopje moet klikken..
Jaap (7-3-2011 om 18:13)
Het is ongekend dat deze organisatie het niet voor elkaar krijgt zo iets simpels te in de software in te voeren. Dit staat dan geheel los van omstandigheden zoals drukte of zo. Men was vergeten op " de knop te drukken". Ongekend wat een amateurs!
Cookie-instellingen beheren