Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkeling Vrijburgbad Vlissingen

Toegevoegd: 12-04-2011, 20.07 uur - Update: 12-04-2011, 20.19 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Uit het Vrijburgbad in Vlissingen is vanavond een drenkeling gered. Dat bevestigt de politie.

De melding van de drenkeling in het complex aan de Sportweg kwam rond 19.25 uur binnen. Het zou gaan om een man die in het water onwel was geworden.


Direct werden twee ambulances met spoed ter plekke gestuurd. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam werd ingeseind. Het slachtoffer is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

In het stadsgewestelijke zwembad raakten in februari ook al twee jongetjes ernstig in de problemen. De twee hadden geen zwemdiploma. Na het voorval kondigde de provincie Zeeland aan een onderzoek in te stellen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hvzlnd volger (18-4-2011 om 12:24)
@Yente: Bij een reanimatie komen altijd 2 ambulances, omdat er heel veel handelingen moeten worden verricht. En zo kostbaar is 't in mijn ogen niet als je voor een mensenleven moet vechten.
Nt (18-4-2011 om 11:53)
En het ging geloof ik om een gehandicapte man/jongen dus de kans op complicaties is dan nog groter (denk ik) misschien daarom 2ambu's?
Sarah (18-4-2011 om 11:28)
@Yente hier antwoord op je vraag: In sommige gevallen is het noodzakelijk dat er in heel korte tijd veel (medische) handelingen verricht moeten worden. Hierbij valt te denken aan een reanimatie of een zeer ernstig ongeval, of meerdere slachtoffers. Om de noodzakelijke handelingen zo snel en kundig mogelijk uit te kunnen voeren worden er soms twee ambulances gestuurd. Twee verpleegkundigen en twee chauffeurs voeren dan gezamenlijk de nodige handelingen uit.
Wout (18-4-2011 om 11:19)
@Yente, Volgens mij wordt dat gedaan om in geval van pech of ongeval van een ambulance meteen een tweede onderweg te hebben. Oftewel, als er 1 uitvalt is de tweede toch al onderweg. Mocht ik het mis hebben hoor ik het graag.
Yente (18-4-2011 om 11:03)
Bedankt voor jullie reacties op mijn berichtje. Twee ambulances is dus standaard (bij reanimatie. Weet iemand misschien ook waarom dit "de procedure" is? (Het lijkt mij allemaal zo kostbaar).
Jan (14-4-2011 om 13:00)
@Yente - Dat is niet specifiek voor een drenkeling. Slachtoffer werd onwel en moest dus waarschijnlijk gereanimeerd worden. Voor een reanimatie worden standaard 2 ambu's gestuurd of het nou in het zwembad gebeurd of ergens thuis.
Cookie-instellingen beheren