Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 1 km

Griekse traditie in Vlissingen

Toegevoegd: 25-04-2011, 18.34 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Zondagmiddag kwam een bewoner van de Glacisstraat in paniek naar het bureau. Volgens hem waren een paar buurtbewoners twee hazewindhonden in de achtertuin aan het roosteren.

Agenten ging mee naar de woning die uitzicht gaf op de betreffende achtertuin. In die tuin zaten een stuk of tien mannen en werden twee grote stukken vlees aan een spit gebraden. Zo op afstand te zien kon de melder wel eens gelijk hebben dat het honden waren. De agenten gingen poolshoogte nemen.


Uit onderzoek bleek dat de stukken vlees die geroosterd werden geiten waren en geen honden. Blijkt een Griekse traditie te zijn dat op 1e Paasdag geiten of schapen worden geroosterd. Het vlees wordt dan door familie en vrienden opgegeten. Het geitenvlees was eerlijk gekocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yente (26-4-2011 om 13:07)
Het gaat wel om mensen uit een andere cultuur en er gebeuren genoeg bizarre dingen in NL..dus waarom als oplettende buur géén melding maken? Die Grieken hadden blijkaar twee Hazewind honden (die ws nergens meer te bekennen waren) en buur zag wel 2 gelijkende dieren aan een spit! Verkeerde aanname :)
Gizmo (25-4-2011 om 23:48)
Gevalletje: oogkleppen op, maar wel door de gordijnen gluren... En dan maar weeres de verkeerde conclusie trekken. We hebben nog een heeeeele lange weg te gaan naar die multi-kulti samenleving.
Lia (25-4-2011 om 22:15)
Sociale controle mag ..in deze tijd met niet hollandse gebruiken. daarvoor hoef je niet te zeiken( zijken is grieks waarschijnlijk) voor hetzelfde geld was het wel hond geweest , hoe hadden we dan gereageerd?..
Anneke (25-4-2011 om 21:17)
Ja, nu vind je het stom, maar als het echt zo was geweest (wat goed mogelijk is bij buitenlanders, die hebben nu eenmaal andere tradities, dan had ik wel willen lezen wat je er dan van dacht !!
Wendy (25-4-2011 om 20:11)
Ik vind het een goeie actie van de melder...
Loes (25-4-2011 om 20:02)
Oh ja, ik sta ook echt de hele tijd te kijken wat mijn buren roosteren op de BBQ. Niet dus. En dan ook nog voorbarige conclusies trekken terwijl die mensen een gezellig dagje met vrienden/familie hadden gepland..
Cookie-instellingen beheren