Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 22 km

Brand wietdrogerij Middelburg

Toegevoegd: 08-06-2011, 12.39 uur - Update: 08-06-2011, 22.27 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweer heeft vandaag een binnenbrand geblust bij een bedrijf. In de loods bevond zich een wietdrogerij.
 
De brand werd rond 12.00 uur opgemerkt door medewerkers van een aangrenzend bedrijfspand aan de Diodeweg op industrieterrein Arnestein 1 in Middelburg. De Stadsgewestelijke brandweer rukte met spoed uit en liet een tankautospuit en een ladderwagen ter plekke komen.


De brandweer moest een deur inbeuken omdat er niemand in het pand aanwezig was. Vervolgens is met behulp van een warmtebeeldcamera snel de brandhaard gelocaliseerd. Hierna zijn de bluswerkzaamheden gestart. De brandweer legde ook een waterwinning aan.

Op een verdieping in de loods werd een hennepdrogerij aangetroffen. De politie heeft hier later een onderzoek naar ingesteld. Er zijn sporen veilig gesteld en de drogerij is ontmanteld. In het pand is ruim 17 kilo hennep met een straatwaarde van ruim 62.000 euro aangetroffen. De hennep is vernietigd.
 
Bij de brand raakte niemand gewond. Er was geen sprake van overslag naar andere panden. De brandweer sprak van een kleine brand. De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van kortsluiting in een elektrische roldeur.

De huurder van de loods, een 26-jarige man uit Vlissingen, is aangehouden en in verzekering gesteld.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (8-6-2011 om 19:15)
Daar zullen dr wel een paar flink de pest in hebbeb dan vandaag vreemd blijft het wel schops en belasting dr over heffen maar niet kweken belaggelijk
Eva (8-6-2011 om 16:39)
TIP zal misschien niet onverstandig zijn om meerdere van die pandjes uit te pluizen er zal wel meer niet in orde zijn daar.
Cookie-instellingen beheren