Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Gewonden bij ongeval in Oostburg

Toegevoegd: 03-09-2011, 11.01 uur - Update: 04-09-2011, 16.20 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOSTBURG - Bij een ongeval in Oostburg zijn zaterdagmorgen rond 10.50 uur drie personen gewond geraakt.     

Een personenauto kwam uit de richting van de Neringweg in Oostburg. De 67-jarige Edamse bestuurder reed, zonder rekening te houden met het overige verkeer, de kruising met de Maaidijk over. Daar reed juist een Belgische personenauto, die bestuurd werd door een 80-jarige man uit Knokke.     


Beide personenauto's kwamen met elkaar in botsing. De personenauto's raakten allebei zwaar beschadigd aan de voorkant. Ook lekten de auto's behoorlijk wat olie op het wegdek. Toen de hulpverleningsinstanties ter plaatse kwamen, troffen zij de 80-jarige man aan zittend in het gras. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en de ambulancemedewerkers vermoedden een shock.

De man uit Knokke is dan ook direct naar het ziekenhuis gebracht. Zijn echtgenote van 82 jaar oud was door de aanrijding van haar stoel geschoven en zat klem op de bodem van de auto, tussen de stoel en het dashboard. Zij moest uit de auto geknipt worden door de brandweer. Ook zij is naar het ziekenhuis gebracht.     

De bijrijdster uit de personenauto die het ongeluk veroorzaakt heeft was de 69-jarige echtgenote van de man uit Edam. Zij is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens het ongeval kregen de agenten assistentie van de Koninklijke Marechaussee, zij hebben het verkeer geregeld.     

De agenten die het ongeval hebben behandeld hebben later op de dag nog contact gehad met de slachtoffers. Behalve een gebroken pols, opgelopen door de 82-jarige vrouw, hebben geen van de gewonden letsel overgehouden aan de aanrijding.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (7-9-2011 om 17:13)
@gerrit ok er is weer een belg bij betrokken maar die is wel aangereden door een nederlander....
Werkzaam omstreken Oostburg (3-9-2011 om 23:01)
Vaak als je op dit kruispunt staat te wachten zijn er veel mensen die vergeten hun knipperlicht uit te zetten nadat ze van de rotonde afkomen. Zeer gevaarlijk kruispunt daardoor. Met name ook de snelheden die hier soms worden gereden.
Gerrit (3-9-2011 om 16:22)
En weer een belg die er bij betrokken is
Sofietje (3-9-2011 om 15:39)
Heel snel stop borden plaatsen op die kruising! Deze is onoverzichtelijk geworden door het verlengen van de weg naar het nieuwe stuk industrieterrein! Sterkte allen!
Cookie-instellingen beheren