Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Zeeboei spoelt aan op strand

Toegevoegd: 07-10-2011, 15.26 uur
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - Op het strand van Westkapelle is vandaag een grote zeeboei aangespoeld. De boei is inmiddels van het strand getakeld.

De zogeheten OG-05 boei, afkomstig uit vaargebied Oostgat, spoelde aan op het strand vlakbij het punt waar de Zeedijk overgaat in de Schelpweg. Aannemingsbedrijf Hoondert uit 's-Heerenhoek kwam ter plaatse om het gevaarte af te voeren.


Met behulp van een grote telekraan kon de boei op een dieplader worden gezet om vervolgens te worden afgeleverd bij de Kustwacht, de instantie die verantwoordelijk is voor de betonning op zee.

Wanneer de boei teruggeplaatst kan worden is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Verkeer (7-10-2011 om 20:36)
Opmerkelijk als je weet wat voor zware ankerketting er aan zo'n ding zit. is hij misschien aangevaren?
Patrick (7-10-2011 om 20:22)
Zo lang zijn die stalen kettingen voor een boei toch niet?
Ja-Ja (7-10-2011 om 19:36)
Die boei ligt er toch niet voor de lol. Geeft vaarroute aan.Veel schepen kijken uit naar zo'n boei. Natuurlijk kunnen ze het ook met de GPS vinden,maar toch. Wanneer is die losgeslagen?Of was hij al langer kwijt?RWS. De groene boei duidt op een walkantboei. Dus maar snel terug leggen
Advanoorschot (7-10-2011 om 16:50)
ik was er aan het werk en heb deze boei zien drijven vanochtend en vanmiddag ben ik er weer bij geweest wel leuk om te zien om zo,n boei uit zee te vissen met een kraan
Cookie-instellingen beheren