Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Weer grote controle Vlissingen

Toegevoegd: 18-10-2011, 15.23 uur - Update: 18-10-2011, 22.47 uur
De controle vindt plaats samen met de Belastingdienst.
De controle vindt plaats samen met de Belastingdienst.
© Foto: Daniel Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Rondom het Weyevlietplein in Vlissingen vond vanmiddag weer een grote controle plaats van de politie en de Belastingdienst.

De politie inde openstaande boetes en controleert voertuigen. Motoragenten brachten auto's, motoren en scooters naar het Weyevlietplein. Scanauto’s speurden via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook werden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.


Deze controle vindt plaats in een reeks van meerdere controles. Deze vonden plaats op 23 september en 9 december in 2010 en op 14 april 2011. Volgens de politie vindt de controle plaats om de leefbaarheid in Vlissingen te versterken. Deze grootschalige controle maakt deel uit van de integreerde aanpak van de gemeente om gezamenlijk de leefbaarheid in Vlissingen te versterken.

Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is.

De gemeente vormde van september 2010 tot en met mei 2011 het interventieteam
Middengebied/Scheldestraat, samen met acht partijen: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Deze partijen gaven dit voorjaar aan dat ze zich na
afloop van dit interventieproject blijven inzetten op samenwerking en controleacties blijven uitvoeren.

Behalve de acht bovenstaande partijen, ondersteunen ook de Douane en de Koninklijke Marechaussee de actie van vandaag. Deze grootschalige controle is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ike (19-10-2011 om 08:05)
Ik wilde aangifte doen en werd verteld dat er niemand aanwezig was en dat ik vandaag maar terug moest komen!!!! tja
Lisa (19-10-2011 om 06:01)
Men roept de politie heeft geld nodig,die krijgen ook hun opdracht....ik vind het goed dat de aso,s aangepakt worden op de weg.als het allemaal in orde is bij je is er niks san de hand toch? kijk kiever naar de zorgpremie,s.
Jstin (18-10-2011 om 23:35)
Degenen die het meest te vrezen hebben voor deze acties, roepen hier het hardst dat het allemaal maar onzin is. Ik vind het prima acties, moeten ze zeker mee doorgaan!!
Anoniem (18-10-2011 om 23:30)
En waar zou zal de duizende euro s weer naar toe gaan ,welk land zullen we nu eens steunen?
-_- (18-10-2011 om 23:26)
@jack zouden ze iedere dag moeten doen, dan ga je het misschien zoals iedere gemiddelde burger ook lastig vinden
Vlissingse (18-10-2011 om 23:09)
Prima actie! Jammer alleen dat de scholieren van het Scheldemond College hun opgevoerde scooters al ruim voor 13.00u van het schoolplein gehaald hadden.
Cookie-instellingen beheren