Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hippo (28-11-2011 om 12:35)
Dacht dat die dierenpolitie er juist kwam voor dit soort dingen. Niet meer terug geven, dit dier verdient een beter tehuis.
Iemand (28-11-2011 om 12:32)
Het is toch te gek voor woorden dat de hond gewoon weer wordt terug gegeven aan de eigenaar terwijl het arm dier vermagerd is en vervolgens weg is gelopen. @mike: Ik ben het helemaal met je eens als je een dier neemt betekent het ook dat je ervoor moet zorgen.
Pcm (28-11-2011 om 10:55)
Belachelijk! Dieren moeten meer beschermd worden! Heb er geen woorden voor, zo zwaar vermagerd en slecht verzorgd en dan terug naar de oude eigenaar..?? Is dat niet genoeg bewijs dat het diertje hulp nodig heeft??! Geen goed woord voor over!!Bah!
Anne (28-11-2011 om 10:46)
Hier snap ik dus echt helemaal niets van,een kind verwaarlozen mag niet maar een hond wel???Waarom,omdat het toch maar een dier is?Ik kan me hier zo ongelooflijk kwaad om maken!!
Corry (28-11-2011 om 10:25)
Belachelijk dat het arme beestje terug moet naar zo een slechte baas die het aan zijn lot overlaat schande gewoon
Jose (28-11-2011 om 10:00)
Eigenaar nog een kans geven???????? Meteen laten vervolgen! Als ik staande zou worden gehouden door de politie dat ik bv hard te zou hebben gereden, of een lamp van de auto kapot zou zijn, krijg ik ook geen 2de kans maar ook gelijk een procesverbaal!
Cookie-instellingen beheren