Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sms'je over lijk blijkt grap

Toegevoegd: 29-02-2012, 17.09 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie is verbolgen over een 'grap' van een 13-jarige tiener uit de gemeente Bronckhorst. Zij verstuurde maandag een sms-bericht aan een Terneuzenaar waarin over een criminele actie werd gesproken. Het bleek te gaan om een 'grap'.

De ontvanger in Terneuzen informeerde de politie. Na het nodige speurwerk werd de tiener ontmaskerd. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie over de afhandeling. In het sms'je werd gesproken over een lijk en een geldelijke vergoeding. De man ging hiermee naar de plaatselijke politie. Aan de hand van het telefoonnummer kwam de politie Terneuzen in de Achterhoek terecht, waarna de districtsrecherche werd opgeroepen.


Er werd een technische actie opgestart en na de nodige inspanning werd duidelijk dat het bericht verstuurd was door een 13-jarig meisje. De politie is naar haar ouders gegaan en heeft met hen en het meisje een uitgebreid gesprek gevoerd. De ouders waren enorm geschrokken van de actie van hun dochter.

De inwoner van Terneuzen is geïnformeerd over de afloop van het gebeurde. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie hoe dit incident verder wordt afgehandeld. Daarbij wordt overwogen om de kosten van de politiewerkzaamheden in rekening te brengen.

De politie wil een signaal afgeven aan ouders om hyves-, sms- en twittergedrag met kinderen te bespreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijnmening (1-3-2012 om 07:02)
Ons pa zou zeggen, kom jij mar es op me knie liggen en dan zal ik je es warm onthalen met een lederen broekriem, maar ja dat mag ook niet meer he, AL VERDIEND ZE HET WEL.
Cra1 (1-3-2012 om 00:31)
@zeeuwse mevrouw: Tuurlijk, is het stom van dat meisje, tuurlijk moet ze op dr falie krijgen, en dat gebeurt ook wel, maar als ouders hou je van je kind, onvoorwaardelijk! Graag beter op je taal letten, uw woorden kunnen veel pijn doen!
Gaat je niks aan (29-2-2012 om 23:35)
Waarom zoon probleem? oke ik snap het dat het niet leuk is maar kom op het gaat hier over een meisje van 13 jaar. Alsof iedereen hier rondt zijn 13e zo braaf was en nooit een geintje wou uithalen wat uit de hand is gelopen.
Zeeuwse mevrouw (29-2-2012 om 19:28)
Hoop dat het meisje een flinke straf krijgt dit is toch niet normaal meer!Hoop dat ze flink voor gek wordt gezet. Ze moest dr ogen uit dr domme koppie schamen, erg voor de ouders je zou maar zo'n kind hebben.
Cookie-instellingen beheren