Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 320 km

Brand aan boord van kotter Veere

Toegevoegd: 19-03-2012, 00.08 uur
De brandweer heeft het vuur geblust.
De brandweer heeft het vuur geblust.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong
VEERE - De KNRM en de brandweer zijn zondag ingezet om een brand te blussen aan boord van een kotter.


De Veerse KNRM-reddingboot werd rond 18.05 uur gealarmeerd. Er was vanaf de kotter via de marifoon alarm geslagen dat er brand woedde, mogelijk als gevolg van een explosie. De kotter lag ter hoogte van het Aardenbeieneiland op het Veerse Meer. Er waren twee opvarenden aan boord.

De kotter lag bij boei VM71. Met behulp van de reddingboot Oranje is een team van hulpverleners ter plekke gegaan. De brandweer werd ter plekke gebracht om de brand te bestrijden. De bemanning van de reddingboot zorgde voor de opvang van de twee opvarenden. Zij hadden zich inmiddels in een rubberboot in veiligheid weten te brengen.

Omdat de twee opvarenden hadden geprobeerd zelf de brand te blussen, had een van de hen rook ingeademd. Deze werd door de reddingboot overgedragen aan het inmiddels gewaarschuwde ambulanceteam dat voor de ontmoeting naar het Scoutcentrum in Veere was gedirigeerd.

Nadat de brand meester was, werd de kotter door de reddingboot naar de jachthaven Oostwatering in Veere gesleept. Daar werd door de brandweer nog een laatste controle gedaan. Voor de verdere afhandeling waren tevens de Dienst Waterpolitie en Rijkswaterstaat met de RWS 75 ter plaatse.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren