Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inval Middelburg ging om fraude

Toegevoegd: 15-05-2012, 14.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De Koninklijke Marechaussee heeft in een onderzoek naar oplichting en fraude vijf verdachten aangehouden. Een van de verdachte is vanmorgen in Middelburg aangehouden.

Rechercheurs van de Marechaussee startten een onderzoek nadat bij hun aangifte was gedaan dat er met valse kopieën van identiteitsdocumenten, loonstroken en bankafschriften kredieten waren aangevraagd bij kredietverleners. Hierop werd een team van rechercheurs geformeerd, die onder leiding van het Openbaar Ministerie in Middelburg onderzoek gingen doen naar de vermeende oplichting en fraude.


In het onderzoek dat volgde werden vorige week in Almere een 37-jarige Nigeriaan en in Eindhoven een 39-jarige Nederlandse aangehouden. Gisteren werd in Amsterdam een 28-jarige Nederlandse aangehouden. Vandaag werden op locaties in Middelburg en Amsterdam nog twee personen aangehouden, in Middelburg een 27-jarige Nigeriaanse en in Amsterdam een 43-jarige Nederlander.

Tijdens doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden in Middelburg en Eindhoven illegale vreemdelingen aangetroffen. Op diverse locaties troffen marechaussees onder meer tientallen vervalste identiteitsbewijzen, loonstroken, creditcards en gegevensdragers aan. Ook werden betaalcheques met een waarde van circa 200.000 euro gevonden. De Marechaussee zette tijdens de acties tientallen medewerkers in, waaronder digitale rechercheurs, medewerkers van het expertisecentrum identiteitsfraude en documenten, financieel rechercheurs en verleende de lokale Politie assistentie bij de huiszoekingen.

Drie van de verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De Marechaussee vermoedt dat de aangehouden verdachten mogelijk tientallen slachtoffers hebben gemaakt. Op dit moment onderzoekt het team (brigade Scheldestromen, Hoogerheide) meerdere aangiftes, van onder meer kredietverleners en telecomaanbieders. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie in Middelburg.

Zie ook:
- 15/05/2012: Inval in flat Middelburg


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (16-5-2012 om 02:05)
Beter bezuiningen op immigranten en de grenzen dicht gooien, daar kan miljarden mee gespaard worden. Als je ziet wat die allemaal niet krijgen, een huis, heeel veel geld om in te richten waar de nederlander jaren voor moet sparen etc etc, en dan doen ze ook nog dat? GRENZEN DICHT
Vlissingse (16-5-2012 om 01:57)
@Jaap: de politiek ben jezelf? de burger heeft geen donder meer in dit land te zeggen dus politiek is geen burger, kijk wat ze nu doen zonder dat de burger gestemd heeft en ik wed dat dat niet op de partijen is die nu ffe de dienst uit maken met al die stomme bezuinigingen, ze kunnen beter ..
LV (15-5-2012 om 16:35)
Op pakken en uitzetten!! 200,000 euro weet je hoelang ik daar moet voor werken.
Jaap (15-5-2012 om 15:59)
Piet, niet zeuren over de politiek - de politiek ben jezelf. Overigens zeer goed speurwerk verricht.
Marion (15-5-2012 om 15:48)
Wauw......goed bezig! :-)
Marja (15-5-2012 om 15:35)
Roerend eens met piet,en neem gelijk dat nederlandse schorrie morrie ook maar mee,samen met die andere lui. alles terug laten betalen maar de gevangenis in ergens anders maar niet in nederland
Cookie-instellingen beheren