Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Jacht overvaren door binnenvaartschip

Toegevoegd: 17-05-2012, 15.19 uur - Update: 17-05-2012, 21.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Op het Schelde-Rijnkanaal is donderdagmiddag rond 12.30 uur een jacht overvaren door een binnenvaartschip. Door de aanvaring kwam het jacht op zijn kop in het water te liggen en is later gezonken. 

Een man en een vrouw zijn hierbij te water geraakt. Ook was er een hond op het jacht aanwezig, deze heeft het ongeval niet overleefd. Beide drenkelingen zijn ongedeerd. De man is door het binnenvaartschip opgepikt. De vrouw was inmiddels aan boord bij een ander jacht en is overgezet naar het binnenvaartschip. De man en de vrouw zijn onderzocht door een net passerende huisarts. Ze zijn in goede gezondheid, maar erg geschrokken.  

Voor het incident werd massaal de brandweer ingezet. Ook zijn er uit voorzorg een traumahelikopter en een ambulance opgeroepen. Door het Kustwachtcentrum zijn direct de particuliere reddingboot ‘Hellegat’ en de offshore reddingshelikopter gealarmeerd. Ook een politievaartuig is ter plaatse gegaan. 

Alle gealarmeerde hulpdiensten zijn uiteindelijk niet meer ingezet. De politie te water zal verder onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hoebeke (19-5-2012 om 23:11)
Het is erg wat hier gebeurt is maar denk nooit dat je er nog ff voor kunt ze gaan hard en ze houden niet in ook al heb je voorang volgens het boekje zij zijn groter en toon respect voor de beroeps vaart
Amy (19-5-2012 om 23:11)
Och dat arme hondje, zo zielig
Ik (17-5-2012 om 18:57)
Mijn hart doet pijn voor de hond, gelukkig zijn de mensen gered
Cookie-instellingen beheren