Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 26 km

Fransman aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 22-10-2012, 19.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Na een langdurige achtervolging heeft de politie in de nacht van zondag op maandag rond 01.50 uur een Franse automobilist aangehouden. De man wordt verdacht van witwaspraktijken.  


Tijdens een controle op de A4 bij de grensovergang naar België is de politie gepasseerd door een auto met een Frans kenteken en heeft hierop de achtervolging ingezet. De automobilist verhoogde zijn snelheid naar tenminste 185 km/uur en negeerde stoptekens van de hem achtervolgende politie. De man reed daarna richting Brabant. Een politieauto is tijdens de rit vóór de vluchtende automobilist gezet waarna de man zijn weg vervolgde richting Wouwse Tol.  

Bij de afslag Wouwse Plantage is de man, 23 jaar en afkomstig uit Frankrijk aangehouden. De man is ingesloten in Torentijd. 

Bij zijn aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van enkele tientallen duizenden euro's aan contant geld dat vermoedelijk bedoeld is voor witwaspraktijken. Het geld is in beslag genomen evenals de auto en het rijbewijs van de 23-jarige Fransman.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Japio (22-10-2012 om 23:54)
P.s.: want alleen een tip over een auto met een paar ton aan briefjes is natuurlijk geen reden voor een achtervolging. Waarna er maar enige tienduizenden blijken over te schieten ook nog.. k Schets maar n scenario.
Japio (22-10-2012 om 23:43)
@Piet: wat je zegt. Maar uit dit berichtje haal ik geen verkeersovertreding. Dat politie wordt gepasseerd lijkt me ook niet strafbaar. Wellicht een stopteken genegeerd of iets in die geest. Beetje vage berichtgeving. Past wel in het huidige stramien van achteruit boeren.
Piet (22-10-2012 om 21:05)
Criminelen die gepakt worden voor ernstige zaken door verkeersovertredingen zijn wel de domste criminelen aller tijden!! Gelukkig maar, want zo wordt er tenminste nog iemand opgepakt.
Cookie-instellingen beheren