Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Geslaagde vaardigheidsproeven EHBO in 's-Gravenpolder

Toegevoegd: 04-03-2006, 23.37 uur
Door: EHBO Goes

'S-GRAVENPOLDER - Vandaag is er hard gewerkt in ’s-Gravenpolder. Daar waren de vaardigheidsproeven van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO district Zeeland. Die worden jaarlijks in sporthal De Zwake gehouden.

De uitslag:
1 Kloetinge 68 punten
2 Koewacht (Nationale Bond) 66 punten
3 's-Gravenpolder 65 punten
4 Yerseke 62 punten
5 Goes 60 punten
6 Sint Annaland 56 punten
7 Wilhelminadorp 55 punten
 
Tussen het aantal punten van de eerste en de laatste zit weinig verschil. Het niveau was dus tamelijk hetzelfde. Totaal konden er 92 punten worden gehaald.

Een overzicht van de boxen:
 
Box 1: Diagnosebox, hier moesten de hulpverleners 3 slachtoffers uitvragen over hun verwonding. Letsels: dijbeenbreuk, hartinfarct en een hersenbloeding. Ook de volgorde van afvoeren moesten ze benoemen.
 
Box 2: Twee Polen probeerden te fietsen, maar vielen. Resultaat: 2 gewonden, 1 met een verwonding aan het been, de ander had een verwonding aan het hoofd en schaafwonden aan z'n arm.
 
Box 3: Theorievragen.
 
Box 4: Reanimatie. De eerste pop had geen circulatie meer, de tweede pop haalde geen adem meer maar had wel circulatie. Bij de derde moest worden geprobeerd om met Heimlich een voorwerp uit de luchtpijp te krijgen. Dit lukte niet waardoor het slachtoffer buiten kennis raakte. Beademen ging niet door de obstructie, borstcompressie ging (uiteraard) wel.
 
Box 5: Verbanden aanleggen: een drukverband aan de enkel en aan de onderarm en een stompverband aan de pols.
 
Box 6: Een slachtoffer dat in een koelcel was afgesloten en gestruikeld was. Gevolgen: hoofdverwonding en onderkoeld. De vrouw die hem opsloot hielp de hulpverleners erg mee. Gemeen puntje: de verbandtas die deze vrouw aan de hulpverleners gaf was niet meer actueel, van de meeste (of alle) verbanden was de houdbaarheidsdatum verlopen. De hulpverleners moesten dit zien en om ander materiaal vragen.
 
Box 7: Rustbox.

Kloetinge zal Zeeland op 20 mei in Amersfoort verdedigen bij de landelijke vaardigheidsproeven.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren