Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Man onder verdachte omstandigheden vermist

Toegevoegd: 07-03-2013, 09.50 uur
Door: Veerle van Iren
BURGH-HAAMSTEDE - Sinds donderdag 21 februari 2013 wordt de 49-jarige Stanislaw Karol vermist. De man is die dag voor het laatst gezien om 06:30 uur bij tankstation De Schelphoek aan de Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede.


De man is afkomstig uit Polen. Hij is sinds twee jaar, zonder problemen in dienst van Thermecon Isolatienet in Zierikzee en woonde met collega's al langere tijd in een woning in Zierikzee. De eigenaar van dit bedrijf heeft Karol op 22 februari 2013 bij de politie als vermist opgegeven. Op 21 februari 2013 was Stanislaw Karol in een bedrijfsbus van Thermecon Isolatienet onderweg naar een klus in Katwijk. Normaal gesproken gaan de medewerkers van het bedrijf altijd met zijn tweeën naar een opdracht maar op de bewuste dag was dat niet nodig omdat het een korte opdracht betrof. Karol is echter nooit aangekomen in Katwijk. De man is zo'n 1.82 m lang en droeg op de dag van vermissing een rode jas met witte letters ''Thermecon'', ook droeg hij zwarte werkschoenen en een spijkerbroek.

De bedrijfsbus, een witte Mercedes Sprinter voorzien van het kenteken 6-VRS-82 is op 22 februari 2013 afgesloten teruggevonden in de Mosoelstraat in Hoogvliet. Opvallend gegeven is dat er aan de auto een behoorlijke schade zit. Het betreft een dusdanige schade dat de auto waarschijnlijk niet meer verder heeft kunnen rijden. De vraag is alleen: Wat doet de bedrijfsbus in Hoogvliet? Het is geen logische plek om de auto achter te laten. Verder zijn er geen sporen aangetroffen die er op wijzen waar de vermiste man nu verblijft.

Door verschillende collega's, bekenden en familieleden van de 49-jarige Pool en ook door de politie is op verschillende plekken (zowel in Nederland als in Polen) en via verschillende manieren geprobeerd om contact te krijgen met Stanislaw Karol. Tot op heden zonder enig resultaat. Omdat er verdachte omstandigheden zijn bij deze vermissing en er tot nu toe geen teken van leven van de 49-jarige Poolse man is ontvangen, heeft de politie de volgende vragen:

- Wie weet waar Stanislaw Karol op dit moment is?
- Wie heeft Karol na 21 februari 2013 06:30 uur nog gezien?
- Wie heeft de Mercedes Sprinter bedrijfsbus met opschrift Thermecon Isolatienet na 21 februari 2013 06:30 uur nog gezien?

Hebt u antwoorden op bovenstaande vragen of hebt u andere informatie die mogelijk zou kunnen leiden tot het terugvinden van de vermiste Stanislaw Karol uit Burgh-Haamstede, dan wordt u vriendelijk verzocht om te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (7-3-2013 om 12:18)
Tja, weer zonder foto. en kom nu niet met "heeft de politie die misschien niet" er word gesproken over familie, die zullen toch wel een foto hebben
Cookie-instellingen beheren