Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten gijzeling langer vast

Toegevoegd: 26-04-2013, 22.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De drie Middelburgers die worden verdacht van het gijzelen, bedreigen en verkrachten van een 23-jarige plaatsgenoot blijven langer vastzitten. Dat heeft de Middelburgse rechtbank donderdag bepaald.


De verdachten, 21, 32 en 38 jaar, moesten donderdag op een zogeheten proforma-zitting van de Middelburgse rechtbank verschijnen en daar besliste de rechtbank dat ze in afwachting van de behandeling van hun zaak voorlopig nog in hun cel moeten blijven. De drie zouden het slachtoffer in januari hebben gegijzeld in een woning aan de Westerscheldestraat. De 32-jarige zou hem ook nog hebben verkracht.

Daarnaast zou het slachtoffer in lingerie hebben moeten poseren. De foto's daarvan zouden op internet zijn geplaatst. Uiteindelijk wist de Middelburger te ontsnappen en meldde hij zich bij de politie. Het hoe en waarom werd overigens niet duidelijk; dat komt tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak aan de orde.

Vooralsnog moeten er nog dertien getuigen worden gehoord en moet er ook nog het een en ander worden onderzocht, zoals van wie het bloed is dat in een kast werd aangetroffen. Een onderzoek naar tiewraps, waarmee de handen van het slachtoffer zouden zijn vastgebonden blijkt echter onmogelijk, omdat die volgens het Openbaar Ministerie niet zijn gevonden.

Hoe het slachtoffer zich dan heeft weten los te wurmen is volgens advocate K. Lans een raadsel omdat het losmaken van een tiewrap op zich al een hele toer is, laat staan als de handen ermee zijn geboeid. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt bekend is nog niet duidelijk. Het streven is in ieder geval 24 juni.

Zie ook:
Onderzoek woning gijzeling klaar (18-01-2013)
Middelburger dagenlang gegijzeld (18-01-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren