Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto doorrijding vermoedelijk terecht

Toegevoegd: 12-05-2013, 19.19 uur - Update: 12-05-2013, 20.05 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De auto waarmee zaterdag in Terneuzen iemand werd doodgereden en die sindsdien spoorloos was, is vermoedelijk terecht. Dat bevestigt de politie.

Het fatale ongenluk deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag. Rond 02.05 uur werd op de parkeerplaats bij winkelcentrum Zuidpolder aan de Alvarezlaan het stoffelijk overschot gevonden van een 48-jarige Terneuzenaar. Volgens de politie was hij aangereden maar had niemand zich gemeld.


Ford Focus
Rond 08.25 uur zaterdagochtend maakte de politie bekend dat wordt gezocht naar een zwarte Ford Focus hatchback 1.4 model 1998-2004 met schade aan de voorzijde. In de Klaprooslaan in Terneuzen werd zondag aan het einde van de middag een auto aangetroffen die grotendeels voldeed aan het signalement.

Echter, veel uiterlijke schade aan de voorzijde was niet zichtbaar. Ook betreft het nu aangetroffen voertuig een donkerblauwe Ford Focus en geen zwarte. De auto is gebouwd in 2000 en het gaat om een stationwagen.

De technische en tactische recherche alsmede een medewerker van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse kwamen ter plekke voor een eerste onderzoek bij de auto. Nadat dat onderzoek was afgerond is het voertuig door bergingsbedrijf Kuzee meegenomen voor nader technisch onderzoek.
 
Vrijwel zeker
Volgens politiewoorvoerder Esther Boot is de auto vrijwel zeker degene waarnaar de politie op zoek was. Er is nog niemand aangehouden. Het voertuig stond geparkeerd bij een woning maar Boot kon vanavond niet zeggen of de auto gevonden is bij de woning van de eigenaar of op een ander adres.

Volgens de politie heeft het onderzoeksteam de afgelopen twee dagen alle informatie die is binnengebracht onderzocht. Boot: "Tegelijkertijd is ook haast gemaakt met het bekijken van alle beschikbare camerabeelden." Hoe men de auto in de Klaprooslaan precies op het spoor is gekomen is echter niet bekend gemaakt.

De politie heeft vanavond de familie van het 48-jarige slachtoffer op de hoogte gebracht van deze ontwikkeling in het onderzoek.

Zie ook:

- Man doodgereden, dader voortvluchtig (11-05-2013)


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (13-5-2013 om 19:04)
Op een ander nieuw filmpje lagen er blikken bier bij het ongeval, dus mogelijk had de voetganger gedronken en misschien lag hij dus al op straat en reed de auto er alleen maar overheen
Jack (13-5-2013 om 17:00)
@patrick VMBO en Mavo is precies hetzelfde... Waarschijnlijk heb jij dat niveau nooit bereikt?
Roos (13-5-2013 om 15:42)
Ik hoor alleen maar autoauto maar niemand die aan die arme jongen denk die nu geen ouders meer heeft,bij deze wens ik hem en fam ook heel veel sterkte toe......en dat ze de doorrijder maar snel mogen vinden zodat er duidelijkheid komt in plaats dat iedereen loop te speculeren
Dennis (13-5-2013 om 15:03)
@patrick. Jij snapt het niet.. Natuurlijk heeft de politie de gegevens van de bestuurder. Hier hebben ze de rdw niet eens voor nodig. En de auto is bij de eigenaar van de oprit afgehaald. Maar hij is nog geen dader. Vind dat de politie zeer professioneel te werk gaat...!
Linda (13-5-2013 om 12:38)
We hebben het steeds over de dader en de Ford, maar hoe erg is het niet voor de familie van het slachtoffer. Ik wens deze familie dan ook veel sterkte toe.
Ganja (13-5-2013 om 10:18)
Volgens mij word de station uitvoering niet geleverd in de 1.4 uitvoering verder zoeken kan geen kwaad denk ik
Cookie-instellingen beheren