Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Brandweerman beledigd M'burg

Toegevoegd: 13-06-2013, 14.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een brandweerman heeft bij de politie aangifte gedaan nadat hij bij het blussen van de vrachtwagenbrand in Middelburg was beledigd.


De vrachtwagenbrand woedde gisteren rond 14.55 uur naast een flatgebouw op de hoek van de Johan Adriaen van de Perrestraat en de Johan van Reigersbergstraat. In die flat stonden veel mensen op hun balkon te kijken naar de werkzaamheden van de brandweer.

Omdat er rook en (mogelijk) giftige dampen vanaf het brandende voertuig langs de balkons omhoog ging, gelastte een brandweerman dat de kijkers in de flat naar binnen moesten en hun ramen en deuren dicht houden. Bijna alle flatbewoners deden dit netjes, behalve een 57-jarige man.

Deze bleef op zijn balkon staan. De brandweerman heeft hierop de man nog diverse keren naar binnen gestuurd en ook van de aanwezige politiemensen heeft de man nog waarschuwingen gehad. Hierop stak de man zijn middelvinger op naar de brandweerman en bleef staan. Op aanroepen dat hij terzake dit gedrag een proces-verbaal zou krijgen, koos hij eieren voor zijn geld en verdween hij in zijn woning.

Toen agenten hem even later een bezoek brachten en hem een bekeuring aanzegden, dacht de man er nog vanaf te komen met het maken van excuses, maar deze belediging kwam hem duur te staan. De bekeuring moet hij gewoon betalen. De brandweerman heeft aangifte gedaan van belediging.

Zie ook:
- Veel rook bij felle vrachtwagenbrand (12-06-2013)   


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jacob (14-6-2013 om 09:36)
@Middelburger, ooit al eens van de nieuwe spelling gehoord?????dus Nederlands zit wel degelijk in mijn koffertje.
Maja (14-6-2013 om 08:40)
Terecht dat die man een boete krijgt. Burgers moeten instructies van de hulpverlening opvolgen. Hij had ook ademhalingsproblemen kunnen krijgen en wie had er dan de schuld gekregen? De brandweer en niet mijnheer zelf. De brandweer en de politie moeten gewoon hun werk kunnen doen.
Een begrijper.... (14-6-2013 om 07:14)
Fysiek en/of verbaal geweld tegen hulpverleners en anderen die zich voor burgers inzetten wordt niet getolereerd en is maar goed ook. Heb in mijn werk onlangs zo'n ervaring gehad wat uiteindelijk resulteerde in een officiële waarschuwing tegen de persoon. Wij doen ons werk in belang van de burgers.
André (14-6-2013 om 02:22)
En maar klagen over de jeugd van tegenwoordig. 57 jaar en je middeklvinger opsteken, wat een niveau. Anderzijds, als die vent lekker wil blijven staan, laat je hem toch. Of ben je verplicht om binnen te blijven?
Vlissingse (14-6-2013 om 02:12)
LOL @ Ik: middelburg en normaal? Zijn wijken daar waar de politie nog amper komt omdat bendes de baas daar zijn, maar als jij dat normaal vind. Toch vind ik het goed dat die man een boete heeft gehad, voor de vinger en het feit dat ie niet luisterde.
Een lezer van het bericht (14-6-2013 om 00:21)
De man is gewaarschuwd en op eigen verantwoordelijkheid blijven staan. Eigen keuze. Maar de aangifte vanwege een vingertje vind ik echt zielig. Natuurlijk handen af onze hulpverleners, maar dit lokt alleen maar meer reactie uit. Maar misschien heeft de brandweerman problemen en reageer ie het zo af
Cookie-instellingen beheren