Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 37 km

Man snijdt illegaal lamsoor in Yerseke

Toegevoegd: 18-06-2013, 20.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
YERSEKE - Maandag is een 67-jarige man aangehouden door inspecteurs van de Provincie Zeeland. De man was illegaal lamsoor aan het snijden in het Natura 2000-gebied Yerseke Moer.  


De visdieven die daar broeden, werden verstoord door de aanwezigheid van de man. Er is op dit moment een broedkolonie van visdieven in de Yerseke Moer. Tijdens het broedseizoen is het verboden om het natuurgebied te betreden. Dit om broedende dieren, zoals de visdief, te beschermen. 

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het betreden van een niet toegankelijk gebied. Ook had de man geen vergunning voor het snijden van zeegroente. De man overtrad daarmee de Natuurbeschermingswet 1998. De Natuurbeschermingswet regelt de bescherming van Natura 2000-gebieden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (19-6-2013 om 00:13)
Al die aanstellerij. Een man van bijna 70 jaar die net als vroeger zn maaltje snijdt. Overgereguleerd kloteland.. En Michelle snap je eigenlijk wel waar je het over hebt ?
Frans (19-6-2013 om 00:05)
Zet zulke figuren, samen met stropers, wegens hun minachting voor de natuur, maar eens een weekje vast na zo'n actie. Dan leren ze het wel af.
Marien (18-6-2013 om 22:08)
Tjonge met alle artikelen uit het wetboek erbij, Schandalig dat iemand een plantje durft te snijden. Het plantje dat je vroeger at als armelui. Dan kon je in ieder geval nog een maaltjes uit de zee halen. Heerlijk en gezond én legaal. Tegenwoordig zetten ze overal een verbod op.
Lenny (18-6-2013 om 21:58)
Kunnen ze geen echte dieven vangen pfff wordt er zo moe van laat die man toch lekker bezig voor wat groente op zn bord
Anton (18-6-2013 om 21:53)
Het moet niet gekker worden ,wat een onzin
M (18-6-2013 om 21:25)
OMG!!!!.......Goed....Michelle..... je snapt hopelijk wel dat lamsoren groente is en dat het hier niet gaat over de oren van lammetjes?? :P En nee Fokje...hij mocht er ook niet hengelen. Hij mocht helemaal niet in dat gebied komen!
Cookie-instellingen beheren