Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten later motregen. Dinsdag in het westen mistig
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden na blikseminslag

Toegevoegd: 26-07-2013, 14.06 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij een bedrijf in Ritthem zijn vrijdagochtend drie personen gewond geraakt nadat de bliksem was ingeslagen. Dat hebben de hulpdiensten bekend gemaakt.
 
Het ongeluk gebeurde rond 11.05 uur op het terrein van Verbrugge Terminals aan de Engelandweg in industriegebied Vlissingen-Oost. De drie personen die gewond raakten zaten volgens de politie in een bakje dat met behulp van een kraan in het ruim van een schip zou worden gezet. Juist op het moment dat de drie naar beneden werden getakeld ging het mis. De bliksem sloeg in bij de kraan en schoot door naar het bakje. Het drietal kreeg daardoor een schok.

De brandweer werd ingezet om de drie met behulp van een ladderwagen op een veilige manier naar beneden te krijgen. Twee van de drie waren goed aanspreekbaar. De ander was er ernstiger aan toe en werd ook met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De andere twee gewonden werden zonder toeters en bellen met ambulances weggevoerd.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (26-7-2013 om 17:12)
En wat zeggen we bij verbrugge, gewoon doorgaan want het kan geen kwaad, de kraan staat op isolatiemateriaal , ( dwz de stempels) maar je hebt juist aarde nodig. beterschap voor het personeel ( uitzendkrachten)
Amanda (26-7-2013 om 17:12)
Dat is dus mijn grootste angst....
BenH (26-7-2013 om 15:39)
Goed bezig geweest! Onweer in de lucht en dan aan een kraan gaan hangen. Mazzel gehad boy's het had veel slechter kunnen aflopen. Beterschap.
K (26-7-2013 om 14:41)
Dat was weer een schokkende werkdag. hopelijk gaat het goed met deze mensen. havenwerk is al werk dat gevaarlijk is en waar je ogen in je achterhoofd moet hebben om het gevaar te zien maar bliksem verwacht je niet bij de gevaren waar je rekening mee moet houden sterkte aan de gewonden
Cookie-instellingen beheren