Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 149 km

Verdachte bedreiging is klasgenootje

Toegevoegd: 13-10-2013, 21.47 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Eén van de drie verachten van de doodsbedreigingen via het sociale netwerk Instagram aan het adres van Vlissingse basisschoolleerlingen is een klasgenootje van de groep 8-ers. Dat heeft de politie zondagavond bekend gemaakt.

De verdachte zou een 12-jarig meisje zijn. Volgens de politie heeft de leerling van de Chriselijke bassisschool De Wissel inmiddels een bekentenis afgelegd. Er is ook aanvullend bewijs gevonden. De doodsbedreiging lijkt een uit de hand gelopen actie, maar het onderzoek loopt nog. Vooralsnog lijkt er geen indicatie te zijn dat het meisje haar bedreigingen tot uitvoering wilde brengen.


De bedreiging werd vorige week zaterdag bekend bij de politie. Toen deed de school aangifte. Maandagavond zijn de ouders via e-mail op de hoogte gesteld. Dinsdagavond waren er informatie-avonden voor de ouders van alle leerlingen van De Wissel. Vanavond was er een nieuwe informatie-avond. Daar kwamen zon 200 personen op af.

Digitaal spoor
De politie liet vrijdag weten dat men wachtte op informatie uit Amerika. Een digitaal spoor naar de verspreider van het Instagram-bericht ontbrak omdat die informatie niet beschikbaar was. Vrijdagavond zijn de gegevens van de provider uit Amerika alsnog verstrekt.

Vervolgens heeft de politie verder onderzoek gedaan en heeft de officier van justitie besloten om vandaag in twee woningen in Vlissingen onderzoek te doen. Drie verdachten zijn hierbij verhoord. De enige overgebleven verdachte is de basisschoolleerling. De twee andere verdachten zijn oudere familieleden van de leerling en hebben vermoedelijk niets met deze zaak te maken. Ze zijn wel verhoord.

De politie zal de leerling nog verder horen en uiteindelijk proces-verbaal opmaken. Tevens zal de Raad van de Kinderbescherming onderzoek doen naar de achtergronden van dit feit, wat onder andere een advies aan de officier van justitie oplevert. De officier van justitie zal vervolgens beslissen op welke wijze de bedreiging wordt afgehandeld.


Veiligheidsmaatregelen
De school heeft de komende week herfstvakantie. Hierna zijn de extra maatregelen, zoals die woensdag van kracht zijn geworden, vermoedelijk niet meer noodzakelijk.

Zie ook:
Drie verdachten doodsbedreiging Instgram (13-10-2013)
- Dader bedreigingen nog niet achterhaald (11-10-2013)
Leerlingen bedreigd via Instagram (08-10-2013)
Leerlingen basisschool bedreigd (08-10-2013)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bas (14-10-2013 om 10:03)
Ben het met Marietje eens.
Marietje (14-10-2013 om 09:31)
Thilda, jij wil een kind van 12 publiekelijk aan de schandpaal nagelen? Belachelijk! Dit kind heeft een flinke fout gemaakt, maar je weet niet waarom ze het heeft gedaan. Misschien wordt ze wel heel erg gepest. Dit meisje heeft HULP nodig, geen schandpaal!
Thilda (14-10-2013 om 09:18)
Plaats een foto van het meisje in de krant, facebook ...noem maar op ...ze zal volgende keer wel twee keer nadenken voor ze wat doet. En niet zeggen dat is zielig...voor de slachtoffers is het zielig...
Marja (14-10-2013 om 08:37)
Wat bezielt zo'n kind toch! Teveel TV gekeken? Gepest? Slechte jeugd? Gebrek aan aandacht? Ik hoop dat het allemaal nog om te buigen is.
Witte (14-10-2013 om 08:37)
Dat krijg je met al dat betuttelen , Een klap voor hun kop en een schop onder hun kont . Geef ze een pop of een voetbal , een hamer en spijkers en laat ze een vlot of een hut bouwen . Stuur ze naar buiten om te spelen , en pak die moderne rommel eens af . Laat ze leren om kind te zijn .
Jo (14-10-2013 om 08:35)
Als dat meisje inderdaad spijt had, en geprobeerd heeft om haar actie terug te draaien zoals in andere media stond, heeft ze toch voldoende tijd gehad om zichzelf te melden. Op school heeft ze duidelijk het resultaat van haar domme actie kunnen zien.
Cookie-instellingen beheren